NASCAR

NASCAR: 12e Nationwide zege voor Kyle Busch. Weer crash Danica

Kyle Busch behaalde afgelopen weekend op Fontana zijn 12e Nationwide-zege dit seizoen. Busch kwam na een “drive through” wegens te hard rijden in de pitlane sterk terug en versloeg Brad Keselowski met een miniem verschil.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

herstart_nationwide_fontana
Laatste herstart op Fontana.

12e Nationwide-overwinning voor Kyle Busch
Na een “drive-through” kwam Kyle Busch met zijn JGR Toyota op een geweldige manier terug en versloeg Penske-coureur Brad Keselowski met een verschil van 1.034 sec. op de meet. In de 126e ronde verrichte de JGR-crew een uitstekende job. Binnen 12.8 seconden was hij terug op de baan en kreeg daardoor de leiding in handen. Kyle Busch: “De pitstops waren een beslissende factor en vooral die laatste stop gaf ons de doorslag waar wij wilden zijn. Voor de long runs beschikte Kevin Harvick over een uitstekende auto. Hij had gewoon de beste auto op de baan. Ik kon hem acht of tien rondjes bijhouden daarna moest ik hem laten gaan.” Harvick verloor de wedstrijd door een slechte pitcrew en stak dat niet onder stoelen of banken.

Kevin Harvick: “De mensen in de werkplaats hebben met een nieuw set-up pakket een uitstekende job geleverd. Maar er zijn ook van die mensen die hier elk weekend komen nou niet bepaald een goede job in de pitlane doen. En dat bezorgt mij voor de mensen in de werkplaats een slecht gevoel!”


crash_danica
Harde leerschool  voor Danica Patrick. Alweer een crash in de Nationwide-series.

Danica crasht andermaal
Danica Patrick zorgde in de 141e ronde voor de zesde en allerlaatste neutralisatie. De Indycar-rijdster zag een veelbelovende klassering na een crash met James Buescher te niet gedaan worden. Op het moment van de crash reed zij in 17e positie. Uiteindelijk werd zij slechts als 30e geklasseerd.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 150 ronden
2. Brad Keselowski Dodge 150 ronden
3. Kevin Harvick Chevrolet 150 ronden
4. Carl Edwards Ford 150 ronden
5. Joey Logano Toyota 150 ronden
6. Aric Almirola Chevrolet 150 ronden
7. Ryan Newman Dodge 150 ronden
8. Justin Allgaier Dodge 150 ronden
9.Mike Bliss Chevrolet 150 ronden
10. Reed Sorenson Toyota 150 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet