GT

FIA GT3: Van Splunteren/Holzer na zege voorlopig uit de uitslag geschrapt!

Desillusie bij het Team van Prospeed van Rudi Penders na de thuiswedstrijd in het Belgische Zolder. Na een afgetekende zege in de slotwedstrijd van het FIA GT3 kampioenschap werd de Nederlands/Duitse combinatie bij de allerlaatste wedstrijd van het seizoen in Zolder voorlopig uit de uitslag geschrapt. Het team van Prospeed heeft tegen dit besluit direct beroep aangetekend waardoor het resultaat als “provisional” te boek staat. Wat dit voor effect op de tweede plek in het kampioenschap heeft is voorlopig nog niet geheel duidelijk.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

winnaars_vl
Paul van Splunteren en Marco Holzer, toen alles nog in orde leek.

Voorlopige uitsluiting Van Splunteren/Holzer domper op schitterend raceweekend
De voorlopige uitsluiting van de combinatie Van Splunteren/Holzer na een afgetekende zege in de tweede wedstrijd werpt voorlopig een domper op het succes van de Nederlands/Duitse combinatie. Ook in de eerste wedstrijd zag Holzer zich in de slotfase door een overenthousiaste actie van de Fransman Raymond Narac in de 30e ronde in de “Eerste Linkse” van een eerste plek beroofd worden. Hoewel beide Porsches averij opliepen wisten beide rijders hun bolides op de baan te houden. Narac viel uiteindelijk in de 36e ronde stil op het circuit. Holzer kon de leiding nog even vasthouden maar kon tegen de snel oprukkende Schuberth BMW Z4 van de Zweed Edward Sandstrom geen stand meer houden en moest met een tweede plek genoegen nemen.

winnende_z4
Verrassend in de eerste wedstrijd, de Schuberth BMW Z4.

De combinatie Sandström/Soderland leek na de kwalificatie op zaterdag weinig aanspraak op een podiumpositie te maken. Een zware crash in de kwalificatie bezorgde Schuberth Motorsport behoorlijk wat overuren. Overigens was het de tweede zege van de Zweden dit seizoen.

bernhard_oranje_actie
De RTH Callaway Corvette van Ritskes/Bernard van Oranje viel in de tweede
wedstrijd als eerste van de Corvettes uit.


De Marc VDS van de combinatie Mathias Beche/Eric De Doncker had tot aan de reguliere pitstops de leiding in handen maar viel daarna naar de derde plek terug. De tweede BMW Z4 van Walter Csaba en Claudia Hürtgen eindigde als vierde gevolgd door de Mühlner Motorsport Porsche van Jeromie Thiry en Armand Fumal.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet