Clio Cup Benelux

Clio Cup: Addie van de Ven pakt titel

480_clio_r2_vd_ven

Het was megaspannend, maar het is hem gelukt: Addie van de Ven is de nieuwe kampioen in de Dutch Renault Clio Cup. Hij won de laatste, allesbeslissende race. Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot eindigden als tweede en derde in de race en als derde en tweede in het eindklassement.

Tekst: Roy van der Laan

In de Dutch Renault Clio Cup viel de beslissing in het algemeen klassement in de allerlaatste race. Hans Bos had de titel in de Olympia Cup vanochtend al veiliggesteld.
Regerend kampioen Sandra van der Sloot begon als klassementaanvoerder aan de beslissende race, op één puntje gevolgd door Addie van de Ven. Addie begon echter met de beste papieren aan de seizoensfinale. De Wijzonol-piloot vertrok van poleposition, terwijl Sandra van der Sloot vanaf de elfde startpositie aan haar race begon.

480_clio_r2_steenmetz

Herstart
Bij de start nam Addie van de Ven de kop, gevolgd door de vanaf de derde startplek vertrokken Hans Bos. De tweede startplaats van Marcel Duits bleef leeg, na zijn crash in de eerste race.
De race werd al in de eerste ronde met code rood stilgelegd nadat Ruud Steenmetz hard in de vangrail gleed. Bij de herstart verschenen er nog maar dertien Clio’s aan de start. Doordat er diverse startplekken leeg bleven, begon Sandra van der Sloot eigenlijk vanaf de zesde startpositie in plaats van de elfde.

‘Herstart’ (2)
Bij de tweede start pakte Addie wederom de kop en sloeg hij weer een gaatje ten opzichte van zijn achtervolgers. Ook deze keer had hij weinig profijt van zijn voorsprong.

480_clio_r2_bos_keijzers
De ene na de andere Clio viel uit in de allerlaatste DPP-race van het seizoen

De race werd met de inzet van de safety car geneutraliseerd nadat Ronald Morien zichzelf en Hans Bos en Alexander Keijzers had geëlimineerd. Toen het veld weer werd losgelaten, was het voor de derde keer Addie van de Ven die de koppositie innam. Deze keer zag hij echter de Clio van Sheila Verschuur levensgroot in zijn achteruitkijkspiegel. Na een drive through penalty van René Steenmetz kreeg Sandra de derde plaats in handen. Met andere woorden: de titelstrijd was weer helemaal open.

Addie liet zich echter niet gek maken. Hij stond onder grote druk van Verschuur, maar won de race en stelde daarmee de titel veilig.
Sheila en Sandra eindigden als tweede en derde.

Er kwamen slechts acht Clio’s over de finish. Reynier de Pundert won voor de eerste keer het duel om de Olympia Cup en eindigde bovendien als vierde algemeen, zijn vader Wim eindigde als derde en mocht voor de eerste keer op het podium plaatsnemen. Björn Cornelissen greep het zilver.

Uitslag (onder voorbehoud):
1. Addie van de Ven, 12 ronden in 25:44.515
2. Sheila Verschuur, op 0.760 sec.
3. Sandra van der Sloot, op 10.223

480_clio_r2_podium_olympia

4. Reynier de Pundert, op 13.045
5. Marcel Dekker, op 14.281
6. Björn Cornelissen, op 16.827
7. René Steenmetz, op 35.039
8. Wim de Pundert, op 39.134
9. Sylvester van Heijningen, op 2 ronden
10. Dennis de Borst, op 3 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet