Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Guerrieri wint race 2, Aleshin kampioen

Mikhail Aleshin heeft de titel in de Formule Renault 3.5 op zijn naam geschreven. De rijder van Carlin had maar één opdracht en dat was finishen voor Ricciardo. Beide rijders hadden voor aanvang van de laatste wedstrijd een gelijk aantal punten, waardoor de spanning op de startgrid hoog opliep.

03110809_177_aleshin

Op een natte baan mocht Guerrieri vanaf de pole position starten. De wedstrijdleider besloot echter om de race achter de safety car aan te vangen. Toen de safety car het veld losliet behield Guerrieri de leiding. Alle ogen waren echter gericht op titelkandidaten Ricciardo en Aleshin, zij lagen op respectievelijk de tweede en vierde plek.

In de vijfde ronde ziet Aleshin kans om Greg Mansell in te halen en zo op te schuiven naar de derde plek. Aleshin loopt hierna snel in op Ricciardo en zet hem vol onder druk. Na de verplichte pitstops blijft deze volgorde ongewijzigd. Wel is duidelijk dat Aleshin na de pitstops sneller is dan Ricciardo.

Met nog drie ronden te gaan ziet Aleshin een opening en kan Ricciardo passeren. Laatstgenoemde is hierdoor blijkbaar dusdanig van streek dat hij tot overmaat van ramp ook nog spint. Dit levert Aleshin voldoende voorsprong op, waarna hij onbedreigd als derde over de finish komt. Aangezien Ricciardo genoegen moet nemen met de vierde plaats, gaat de titel naar Aleshin.

Uitslag race 2 - Formule Renault 3.5
Barcelona – zondag 10 oktober 2010

1. Esteban Guerrieri, 22 ronden in 47:08.118
2. Jean Eric Vergne, op 24.184
3. Mikhail Aleshin, op 25.231
4. Daniel Ricciardo, op 33.971
5. Stefano Coletti, op 47.292
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet