Formido Swift Cup

Swift Cup: Kampioen Niels Langeveld sluit Suzuki-loopbaan af met zege

480_swift_r2_kampioensfles

De nieuwbakken Swift Cup-kampioen Niels Langeveld heeft zijn raceloopbaan in de Suzuki’s afgesloten met een zege. In de tweede heat van de Formido Finaleraces kwam de Sassenheimer op CPZ voor Peter Schreurs (2de) en Marth de Graaf (3de) over de meet. "Dit was een mooi laatste rondje in de Swift’’, grijnsde Langeveld, waarna hij een enorme fles champagne aan de mond zette.

Tekst: Marc Kok

Bij de start zijn de wagens van BS Racing vanaf de eerste startrij prima weg. Peter Schreurs pakt de kop, voor zijn maat Marcel van de Maat. Niels Kool, Niels Langeveld en Marth de Graaf volgen. In het middenveld gaat het echter al rap mis. Maarten van ’t Schip en Kim van den berg toucheren elkaar in de Gerlachbocht. Ze kunnen beiden door, maar verliezen wel heel veel terrein.

Schade
Terwijl Nick Hummel niet meer gestart is omdat hij eerder op de dag al zijn tweede Swift van het weekend heeft kort gereden, gaat het in het Scheivlak mis tussen de nummers 2 en 3 van de wedstrijd. Marcel van de Maat en Niels Kool raken elkaar. Kool duwt Van de Maat richting de grindbak. Terwijl Kool snel buiten de baan tot stilstand komt, verliest Van de Maat de controle over zijn Swift en zwaait hij stuurloos – en daarmee ongewild gevaarlijk - over de baan. Gelukkig voor Marcel wordt hij niet geramd door achteropkomend verkeer en blijft de blikschade redelijk beperkt. De safety car komt wel de baan op, want de gespinde bolides moeten eerst naar veiliger oorden worden gesleept.

Herstart
Na drie omlopen achter de safety car, gaat het pak weer van start. Peter Schreurs, die zijn ploeggenoot Van de Maat nu zal missen, voert het veld aan. Niels Langeveld zit vlak achter hem, dus Schreurs zal het niet makkelijk krijgen. Marth de Graaf en Glenn Coronel sluiten als 3de en 4de aan, terwijl Sven Snoeks, Dennis van de Laar, Sandra Douma, Jörg Obluda, Wesley Caransa en Jasper Bijl de toptien completeren.

Snelle Sandra
Bij de doorkomst van de vijfde ronde heeft zich een fraaie trein van zeven koploper gevormd. Met een omloop van 2:08,304 zet Sandra Douma de op dat moment rapste raceronde neer. Ze wil in de slotrace van het jaar duidelijk een goed resultaat neerzetten. Niels Langeveld ook, want tijdens de 6de keer dat de Bocht Zonder Naam wordt aangedaan, passeert de nieuwe kampioen koploper Peter Schreurs. Langeveld heeft als doel het racejaar 2010 op het hoogste treetje van het ereschavot af te sluiten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet