Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Korjus wint regenrace in Barcelona

Hevige regenval beheerste de tweede Eurocup Formule Renault 2.0 race op het circuit van Barcelona. Kevin Korjus was ook in natte condities de snelste en domineerde de wedstrijd van start tot finish.

03110809_425_korjus

In de vroege ochtend had het al flink geregend, waardoor de baan net voor aanvang van de wedstrijd nog nat was. Enkele teams hadden op de pregrid nog twijfel wat de juiste keuze voor de race zou zijn: slicks of regenbanden. Uiteindelijk begon het alsnog hard te regenen, waardoor iedereen op regenbanden van start ging.

Bij het doven van de lichten was het glibberen en glijden. Kevin Korjus had een prima start en greep de leiding voor Venturini en Sainz. Daniël de Jong had pech en spinde nadat hij een tikje kreeg in het gedrang in de eerste ronde. De Nederlander kon zijn weg vervolgen in de achterhoede. Bart Hylkema had wel een goede start en schoof direct door naar de vierde plaats.

Terwijl Korjus bezig was met een indrukwekkende reeks snelle rondetijden, vocht Daniël de Jong zich gestaag naar voren. Halverwege de wedstrijd maakte Sainz een kostbare fout en viel hierdoor terug naar de vijfde plaats. Hylkema profiteerde en lag nu op de derde positie, het gat naar, de op de tweede plaats liggende, Venturini was echter te groot om tot een serieuze aanval te komen.

Het begon harder en harder te regenen, maar daar trok Korjus zich weinig van aan. Tegen het einde van de race had hij een voorsprong van ruim 17 seconden ten opzichte van Venturini. Bart Hylkema consolideerde zijn derde plek. Deze volgorde bleef ongewijzigd en dus sloot Korjus het Eurocup FR2.0 seizoen op kampioenswaardige manier af: met de winst. Daniël de Jong kwam na een sterke inhaalrace uiteindelijk als elfde over de finish.

Uitslag race 2 - Eurocup Formule Renault 2.0
Barcelona – zondag 10 oktober 2010

1. Kevin Korjus, 13 ronden in 27:14.141
2. Giovanni Venturini, op 17.029
3. Bart Hylkema, op 20.813
4. Genis Olive, op 23.108
5. Carlos Sainz, op 30.079
11. Daniël de Jong, op 48.216
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet