Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Ricciardo en Aleshin houden het spannend

Daniel Ricciardo heeft de eerste Formule Renault 3.5 race op het circuit van Barcelona gewonnen. De Tech 1 rijder startte vanaf de pole en reed met gemak naar de overwinning. Grootste concurrent in de strijd om het kampioenschap, Mikhail Aleshin, werd tweede. Hiermee hebben beide titelkandidaten een gelijk aantal punten en wordt pas in de laatste race van het seizoen beslist wie kampioen wordt.

03110809_119_podium

Daniel Ricciardo heeft een goede start en pakt de leiding, met achter hem Aleshin en Guerrieri. De beste start is echter van Jean-Eric Vergne. Gestart vanaf de zevende positie schuift hij in één ronde door naar de vierde plaats.

Aan de kop van het veld probeert Ricciardo zijn achtervolgers af te schudden en zet een aantal rappe ronden neer. Aleshin probeert hem bij te benen, maar Guerrieri kan het tempo sowieso niet volgen en voelt de hete adem van Vergne in zijn nek.

Na tien ronden bedraagt de voorsprong van Ricciardo ten opzichte van Aleshin ruim 9 seconden. Op zijn beurt heeft Aleshin een voorsprong van 8 seconden op Guerrieri. In de twaalfde ronde ziet Vergne echter kans op Guerrieri te passeren, waarna de Fransman inloopt op Aleshin. Deze volgorde blijft ongewijzigd en dus gaat Rucciardo met de zege aan de haal.

Met deze uitslag komen Ricciardo en Aleshin op een exact gelijk puntenaantal. De uiteindelijke beslissing in de strijd om het kampioenschap wordt tijdens de tweede race van het weekend beslist

Uitslag race 2 - Formule Renault 3.5
Barcelona – zaterdag 9 oktober 2010

1. Daniel Ricciardo, 28 ronden in 45:45.264
2. Mikhail Aleshin, op 26.221
3. Jean-Eric Vergne, op 35.257
4. Esteban Guerrieri, op 50.492
5. Albert Costa, op 1:03.268
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet