GT

FIA GT3: Pole voor VDS Ford GT 40 tijdens thuiswedstrijd in Zolder

De Marc VDS Racing Ford GT pakte voor de allerlaatste FIA GT3 wedstrijd dit seizoen op haar thuiscircuit in Zolder de pole met de combinatie Mathias Beche en Eric De Doncker. De Prospeed Porsche 911 GT3R van Marco Holzer en Paul van Splunteren kwalificeerde zich als vierde.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

ford_pole
De Marc VDS Ford op weg naar de pole voor de laatste FIA GT3 wedstrijd van 2010


Vierde startplek voor Paul van Splunteren
Marco Holzer/Paul van Splunteren kwalificeerden zich met de Prospeed 911 GT3R als vierde met een tijd van 1.32.764 op Circuit Zolder, waarbij Paul van Splunteren lovende woorden van Marco Holzer over zijn qualifying performance in ontvangst mocht nemen. De Marc VDS Ford GT van Mathias Beche en Eric De Doncker pakte uiteindelijk de pole. De sessie moest wegens een crash van de Schuberth BMW Z4 van de combinatie Söderland/Sandström en de Audi R8 LMS van Ammermüller/Demoustier 20 minuten met Code Rood onderbroken worden om de schade aan de vangrails te herstellen.


ritskus_bernard_van_oranje
Slechts een 22e tijd voor Marius Ritskus en Bernard van Oranje.

Uiteindelijk pakte de tweede Team Rosberg Audi R8 LMS(1.32.354) van Kenneth Heyer en Stephane Lemeret de tweede tijd, gevolgd door de Mühlner Porsche van de combinatie Thiry Fumal.(1.32.356).De Corvette van Marius Ritskus en Bernard van Oranje kwalificeerde zich met een tijd van 1.35.501 als 22e.

splunteren_penders
Paul van Splunteren bestudeert met teambaas Rudi Penders de tijden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet