Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Korjus wint race 1, De Jong toont snelheid

De laatste ronde van de Eurocup Formule Renault 2.0 wordt dit weekend verreden op het circuit van Barcelona. Alhoewel Kevin Korjus het kampioenschap reeds in Silverstone op zijn naam schreef, strijden Arthur Pic en Luciano Bacheta nog volop om de runner-up positie.

03110809_335_dejong

In de vrije trainingen op vrijdag was het echter Daniël de Jong die domineerde. De rijder van MP Motorsport was in de ochtendsessie reeds bovenaan de ranking terug te vinden, in de tweede sessie deed De Jong er nog een schepje bovenop: de gehele sessie was hij de snelste met een gat van 0.4 seconden naar Kvyat.

De kwalificatie op zaterdagochtend vond al om 09:00 plaats. Het gevecht om de pole position leek lange tijd te gaan tussen Sainz, Liiv en Riberas. In de slotfase van de kwalificatie liet Korjus echter zien waarom hij de terechte kampioen is en claimde de pole. Daniël de Jong had last van het nodige verkeer op de baan, maar wist alsnog een prima vijfde startplek uit het vuur te slepen.

De eerste manche van het weekend vond nog dezelfde middag plaats. Kevin Korjus had, zoals gewoonlijk, een goede start en pakte direct de leiding. Achter hem had Sainz een slechte start en moest na een aanrijding met Miki Weckstrom opgeven. De volgorde in de race was nu: Korjus, Vainio, Riberas en De Jong.

In de openingsfase vloog Daniël de Jong over het circuit en noteerde terloops de snelste rondetijd. Hij zette alles op alles om voorbij Riberas te komen, maar de rijder van Epsilon Euskadi hield zijn hoofd koel. In de ronden die volgden kon Korjus zijn voorsprong uitbouwen naar 4 seconden. Achter hem was het een stuk spannender, aangezien de strijd om de tweede plaats in volle hevigheid was los gebarsten: Vainio had handen en voeten nodig om Riberas en De Jong van zich af te houden.

In de tweede helft van de wedstrijd leek iedereen zich te settelen. Er waren weinig inhaalacties en dus bleef de volgorde vooraan het veld ongewijzigd: Korjus won zijn achtste race van het seizoen, terwijl Vainio en Riberas naast hem mochten plaatsnemen op het podium. Daniël de Jong kwam na een sterke race als vierde over de finish. Voor Luciano Bacheta en Artur Pic was tijdens deze race slechts een rol in het middenveld weggelegd. Beide heren eindigden hun race als 9e en 11e. Bart Hylkema werd na een gedegen wedstrijd achtste.

Uitslag race 1 - Eurocup Formule Renault 2.0
Barcelona – zaterdag 9 oktober 2010
1. Kevin Korjus, 16 ronden in 28:26.221
2. Aaro Vainio, op 4.117
3. Alex Riberas, op 4.856
4. Daniël de Jong, op 7.898
5. Javier Tarancon, op 18.306
8. Bart Hylkema, op 22.922
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet