Diversen

Div: Spectaculaire seizoensfinale Dutch Power Pack bij Formido Finaleraces

persbericht_-_formido_finaleraces2010-pre-schotanus2

In het weekend van 9 en 10 oktober vinden op Circuit Park Zandvoort de Formido Finaleraces plaats. Het evenement staat al enkele jaren bekend om haar sensationele wedstrijden met spannende ontknopingen. In elk van de deelnemende raceklassen moet de beslissing om het kampioenschap nog vallen, dus spektakel lijkt verzekerd.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

Een van de hoofdattracties van het evenement is het HTC Dutch GT4 Championship, het kampioenschap met tot de verbeelding sprekende bolides en tevens bekend staat als eredivisie van de Nederlandse autosport.


Phil Bastiaans voert de stand aan met zijn HTC Bilderberg Porsche. Daarbij voelt hij echter de hete adem van Christiaan Frankenhout in zijn nek. Frankenhout, de kampioen van 2009, volgt met zijn Porsche 997 GT4 op slechts enkele punten. De kans is echter ook aanwezig dat de titel naar een ander Duits automerk gaat. Op een minimale achterstand van vijf punten volgt namelijk Duncan Huisman met zijn Ekris BMW M3 GT4. Daarnaast is er nog een theoretische titelkans voor Henry Zumbrink (Chevrolet Corvette C6).

De vier titelkandidaten zijn gebrand op het scoren van zoveel mogelijk punten. Dit streven kon nog wel eens gedwarsboomd worden door coureurs die niet langer om de titel strijden, maar met veel fanatisme toch aan het publiek willen tonen dat zij zeker een serieuze speler in het HTC Dutch GT4 Championship zijn. Zo kan er het nodige vuurwerk verwacht worden van Jeroen Bleekemolen (Corvette C6), Allard Kalff (Ford Mustang FR500C), Sebastiaan Bleekemolen (BMW M3) en Donald Molenaar (Chevrolet Camaro).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet