Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Frijns wint laatste race in debuut weekend op Spa

De allerlaatste race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup op zondag 3 oktober werd gewonnen door de Nederlander Robin Frijns voor het Duitse Josef Kaufmann Racing. Lokale held Ludwig Ghidi pakte de tweede plek en daarmee belangrijke punten voor het kampioenschap.

race_3_foto_1

Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Chris Schotanus


Tegen alle verwachtingen in was het prachtig weer op het Grand Prix circuit in de Belgische Ardennen. Alle 26 Formule Renault’s verschenen om 16.00 aan de start, voor de derde en laatste race van de Northern European Cup tijdens het 2010 Racing Festival.
Olive’s overwinning van zaterdag leverde hem pole position voor de allerlaatste ronde op. De thuisrace van Sam Dejonghe begon minder fortuinlijk, hij kwam niet weg bij het starten van de opwarmronde en ving zijn wedstrijd aan vanuit de pits.

Ludwig Ghidi greep in de eerste paar ronden voor de tweede keer dit weekend de leiding, gevolgd door Olive en Frijns. Met name de laatstgenoemde coureur had de snelheid er goed inzitten en ging al snel voorbij aan de Spaanse Olive.
Verderop in het veld was er pech voor Liroy Stuart, die het hele weekend al met technische problemen te kampen had en ook deze laatste race voortijdig moest verlaten.

In de zevende ronde was Frijns dan toch zo snel dat hij ook de leider in het kampioenschap voorbij stak. Een bijzondere prestatie van de Nederlander die enkele weken geleden het Europese Formule BMW kampioenschap won.

race_3_foto_3

Alessio Picariello scoorde in zijn tweede weekend Formule Renault 2000 nog een eerste plaats en reed met zijn 2009 versie van de Formule Renault 2.0 mee vooraan in het veld. Even pakte hij zelfs de derde stek, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de snellere edities van 2010. Picariello en zijn Duitse team SL Formula eindigde uiteindelijk op een zevende positie, maar wel eerste in het 2000 klassement.

Frijns had bij het vallen van de vlag 8 seconden voorsprong opgebouwd ten opzichte van de rest van het veld en finishte dus met ruime voorsprong op Ludwig Ghidi. In de laatste ronde stak Alex Riberas nog voorbij teamgenoot Genis Olive, waarbij de kleine Spanjaard verdiend naar een derde plaats reed. Picariello ging er zoals vermeld met de zege in de Formule Renault 2000 vandoor en werd op het podium vergezeld door Johann Ledermair en Leopold Ringbom.

race_3_foto_4

Met nog drie races te gaan heeft Ludwig Ghidi zijn voorsprong op Mikkel Mac uitgebreid tot 41 punten. Jeroen Mul en Van Amersfoort Racing staan in de huidige stand derde op 272 punten en moeten daarom alles op alles gaan zetten tijdens de achtste en laatste ronde van het kampioenschap.

De volgende ronde van de Formule Renault 2.0 NEC vindt plaats op de Nuerburgring tijdens het VLN weekend op 16 en 17 oktober aanstaande.

Uitslag race 3:
1. Robin Frijns
2. Ludwign Ghidi
3. Alex Riberas
4. Genis Olive
5. Javier Tarancon
6. Will Stevens
7. Alessio Picariello
8. Giovanni Venturini
9. Come Ledogar
10. Kalle Kulmanen
17. Jeroen Mul

Niet geklassificeerd:
Liroy Stuart
Frank Suntjens

Algemeen Klassement na 17 races:
1. Ludwig Ghidi met 350 punten
2. Mikkel Mac 309
3. Jeroen Mul 272
4. Liroy Stuart 240
5. Rogier de Wit 207
6. Sam Dejonghe 201
7. Jakub Smiechowski 201
8. Kevin Korjus 180
9. Kevin Mirocha 150
Karl Oscar Liiv 87.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet