NASCAR

NASCAR: Extra bonus motiveert Greg Biffle en Roush Fenway Racing voor zege in Kansas

Om de Ford teams in de NASCAR Sprint Cup extra te motiveren maakte de Ford Motor Company zondagochtend voor de wedstrijd in Kansas bekend dat er bij een zege in een Chase-wedstrijd een extra bonus van U$100.000 aan het winnende team zou worden uitgekeerd. Dit was kennelijk niet tegen dovemansoren gezegd want Greg Biffle en Roush Fenway Racing zegevierden in de Price Cooper 400 in Kansas.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Autostock

kansas_winnaar_biffle_2
Voor een extra U$ 100.000 wil je wel een fraaie doughnut produceren. Het gaat
kennelijk weer goed met de Ford Motor Company. Ook bij Ford wil men graag
de Chase winnen.

Zege voor Greg Biffle. Johnson neemt leiding in de Chase over
Greg Biffle en Roush Fenway Racing pakten in Kansas een dominante zege. Biffle won de Price Cooper 400 met een voorsprong van 7.638 seconden op Jimmie Johnson. Tot nu toe de grootste marge tussen de eerste twee dit seizoen. Voor Biffle was het zijn 16e NASCAR-zege en zijn tweede dit seizoen. Tijdens de wedstrijd werden er nog enkele kleine veranderingen aan de Ford Fusion verricht waardoor Biffle over een superauto leek te beschikken. Greg Biffle: “Met die auto kon ik mij overal op de baan begeven, het was gewoon ongelofelijk. Alleen in de eerste drie wedstrijdgedeeltes was ik eigenlijk te “loose” en dit wilde ik eigenlijk niet veranderen, maar na een kleine verandering was die auto gewoon fantastisch” Voor het team van Roush Fenway was het de 118e zege in de NASCAR Sprint Cup en voor Ford was het de 597e overwinning. Nadat het merk aanvankelijk aan het begin van het seizoen een achterstand had op de concurrentie lijkt men die nu met de nieuwe FR9 motoren volledig te zijn ingelopen.”

Johnson leider in “De Chase” naar de Cup
Grote verliezer op Kansas was het team van Joe Gibbs Racing. Lijstaanvoerder Denny Hamlin moest in de titelstrijd zijn koppositie aan viervoudig Jimmie Johnson prijsgeven. Hamlin eindigde in Kansas teleurstellend als 12e maar bleef er nuchter onder. Denny Hamlin: “Het was niet bepaald de wedstrijd die wij wilden, maar dit betekent geenszins dat wij uit de running zijn. En wij zijn nog steeds niet in paniek.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet