Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: MP Motorsport sterk naar overwinning op Spa Francorchamps

480_race-2-foto-1

De Britse gastcoureur Will Stevens heeft voor het Nederlandse MP Motorsport de overwinning binnen gesleept. EUROCUP coureurs Olive en Tarancon maakten het podium compleet, na veel onderlinge gevechten aan de kop van het veld.

Tekst: Claire Dubbelman, fotografie: Chris Schotanus

De tweede race van de Northern European Cup op een zowaar zonnig Spa – Francorchamps bevatte alle ingrediënten voor een enerverende race. De Italiaanse Venturini mocht na een goede kwalificatie op zaterdag, de race vanaf pole position beginnen. Mikkel Mac, de nummer twee in het kampioenschap maakte de eerste startrij vol.

480_race-2-foto-3

De start van de tweede ronde dit weekend verliep zonder grote problemen. De 26 Formule Renault 2.0’s kwamen allen van hun startpositie, maar al snel kwamen de eerste uitvallers in zicht. Come Ledogar, voor het nieuwe Formule Renault 2.0 team van Josef Kaufmann was het eerste slachtoffer van de tweede race, diezelfde ronde vond echter een groter ongeluk plaats waarbij de Deen Daniel Schilling het veld moest ruimen. De auto stond echter gevaarlijk op het midden van de baan, waarop de wedstrijdleiding besloot de Safety car in te zetten.

Een voordeel van de Safety car was dat het veld dicht bij elkaar bleef. Zodra Schilling’s auto geborgen was en de groene vlag weer gezwaaid werd, waren de onderlinge verschillen tussen de coureurs zo klein dat er overal in het veld voor positie werd gevochten. De meest spectaculaire actie van de wedstrijd was wel de inhaalactie van Will Stevens op Venturini die er buitenom in Les Combes voorbij wist te gaan.

Achter Stevens was het Genis Olive, die na zijn overwinning op zaterdag weer goed vooraan te vinden was. Javier Tarancon maakte na tien ronden het podium compleet met zijn derde plek. In de Formule Renault 2000 reed Amir Mesny van het Franse ARTA Engineering naar zijn eerste zege in het kampioenschap, gevolgd door Frank Suntjens en de Fin Leopold Ringbom.

480_race-2-foto-2

Uitslag Race 2
1. Will Stevens
2. Genis Olive
3. Javier Tarancon
4. Giovanni Venturini
5. Robin Frijns
6. Mikkel Mac
7. Jeroen Mul
8. Ludwig Ghidi
9. Alex Riberas
10. Sam Dejonghe
11. Liroy Stuart
13. Frank Suntjens
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet