Supercar Challenge

DSC: Cor Euser winnaar enerverende eerste race op Spa-Francorchamps


101002_Eugene

In de Supersport II-divisie kon Eugène Janssen niet lang profiteren van zijn pole position. Koploper in het kampioenschap Pieter van Soelen ging er namelijk al snel vandoor en kon tot aan de pitstops een voorsprong opbouwen ten opzichte van zijn achtervolgers, zijnde Luc de Cock en Eugène Janssen.

101002_Sijthof

Na de safetycar-periode begon Diederik Sijthoff steeds beter in zijn ritme te komen. Sijthoff kon vanaf de vijfde positie snel opstomen naar de tweede positie, vlak achter Pieter van Soelen. Na de pitstops pakte Sijthoff met een ruime voorsprong de eerste positie, omdat hij veel minder lang stil hoefde te staan dan zijn concurrenten.
Achter koploper Sijthoff ontstond na de pitstops een spannend gevecht. Marco Poland was op de tweede positie komen te liggen, maar hij kreeg al snel de hete adem in zijn nek van André de Vries. De Vries kon snel voorbij gaan aan Poland, maar toen was de druk voor Poland nog niet voorbij. Robin Monster meldde zich namelijk aan de staart van Poland, waarna om de derde positie nog een fel gevecht ontstond.

101002_Monster

Poland leek stand te kunnen houden, maar in de laatste ronde lukte het Monster alsnog om voorbij te gaan aan de BMW van JR Motorsport. De gebroeders Monster eindigden zo nog net op het podium. Aan Pieter van Soelen ging dit alles voorbij. Van Soelen deed het na de pitstops rustig aan en eindigde uiteindelijk op de vijfde positie in zijn klasse. Deze positie was echter genoeg voor voor Van Soelen om het kampioenschap van de Supersport II-divisie veilig te stellen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet