NASCAR

NASCAR: Eindelijk Nationwide-zege voor Joey Logano in Kansas

JGR-coureur Joey Logano werd er eigenlijk een beetje moedeloos van om telkens tweede viool voor zijn teamgenoot Kyle Busch te spelen. Tot nu toe behaalde Logano in de Nationwide-series één overwinning en eindigde dit seizoen zesmaal als tweede achter teamgenoot Kyle Busch. Met een beetje hulp van Brad Keselowski pakte Logano in Kansas zijn tweede zege dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR/Toyota Motorsports USA/LAT South USA

logano_winning_kansas_nw
Tweede seizoensoverwinning voor Joey Logano op Kansas in de Nationwideseries.


Tweede Nationwide-overwinning voor Joey Logano
Na een herstart in de 199e ronde van de 200 ronden tellende wedstrijd op Kansas kreeg Joey Logano een zetje van Brad Keselowski dat hem aan de overwinning hielp en Kyle Busch van alle kansen beroofde. Keselowski verklaarde na afloop dat dit een bedankje was voor de hulp aan de zege op Talladega eerder dit jaar. Joey Logano: “Hij heeft me perfect geholpen want ik heb hem eerder dit jaar op Talladega de zege bezorgd. Het was aardig van hem om mij zo te helpen.”

Aanvankelijk Ford-coureur Mike Wallace door een uitgekiende brandstofstrategie op de zege af te stevenen, maar een neutralisatie voor de spinnende Toyota van Trevor Bayne bracht de JGR-Toyota’s van Kyle Busch en Joey Logano aan de kop. Overigens had Busch al 64 ronden op kop gereden. Logano nam na de laatste herstart voor een spin Aric Almirola direct de leiding in een twee ronden Sprint richting finish. Via de teamradio was Busch aanvankelijk laaiend maar bond later iets in. Kyle Busch: “Toen Brad hem na de herstart een zetje gaf, wist ik dat ik niets meer kon doen.” Ook Busch was eerder in de wedstrijd al gespind maar had toch weer aansluiting aan de kop weten te vinden. Busch was niet blij met de actie van zijn teamgenoot en was “trading paint” na de finish om zijn ongenoegen te laten blijken.

guttierrez_kansas_nw
Esteban Guttierrez kwam bij Carl Edwards alvast een kijkje in de Nationwideseries
nemen. Toch liever naar NASCAR?

Joey Logano: “Wij zullen er over praten maar hij komt er wel overheen. Als je telkens als tweede eindigt lijkt die muur steeds hoger te worden. En het is “cool” om daar nu eindelijk eens een keer overheen te gaan. Het geeft meer zelfvertrouwen en een aangenaam gevoel als je wint.”

Penske-coureur kon zijn voorsprong in de stand van het kampioenschap vergroten en leidt nu met 374 punten, gevolgd door Carl Edwards. De Ford-coureur raakte in de 67e ronde de muur en eindigde alsnog als veertiende. Tevens won Toyota de merkentitel in de Nationwide-series.

Uitslag
1. Joey Logano Toyota 200 ronden
2.Brad Keselowski Dodge 200 ronden
3. Kyle Busch Toyota 200 ronden
4. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
5. Martin Truex Jr. Toyota 200 ronden
6. Ricky Stenhouse Jr. Ford 200 ronden
7. Justin Allgaier Dodge 200 ronden
8. Paul Menard Ford 200 ronden
9. Brendan Gaughan Toyota 200 ronden
10. Jason Leffler Toyota 200 ronden

kyle_busch_logano_kansas_nw
Geen 12e Nationwide-zege voor Kyle Busch, wel een duel met teamgenoot Logano.
Busch was niet content met de uitkomst.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet