IndyCar

IRL: Will Power volledig ten onder in Homestead. Dario Franchitti kampioen!podium_homestead
Scott Dixon pakte de zege in Homestead, maar alle ogen waren gericht op het
kampioensduel tussen diens teamgenoot Franchitti en Will Power. En ook Danica
Patrick en Tony Kanaan namen veel van diens zegeglans weg.

Danica Patrick en Tony Kanaan zorgen voor spektakel
Vanuit een 8e startpositie vond Tony Kanaan in de beginfase direct aansluiting bij de koplopers maar aan het slot van de wedstrijd zorgde hij en zijn teamgenote Danica Patrick voor enorm veel spektakel. In de strijd om de tweede plek gaven beiden elkaar werkelijk geen duimbreed toe en zorgden voor de meest vreemde wilde lijnen. Ook toucheerden beiden elkaar nog een keer maar Kanaan bood er later zijn excuses voor aan. Met snelheden boven de 335 km/u blokte Tony Kanaan zijn teamgenote met buitengewone lijnen af. Uiteindelijk werd hij met een 1/100e verschil verslagen. Danica Patrick: “Het was geen overwinning, maar het voelde wel zo aan nadat ik gefinished was.” De Penske-coureurs Ryan Briscoe en Helio Castroneves eindigden respectievelijk als vierde en vijfde.

Ganassi evenaart Roger Penske
Teambaas Chip Ganassi lijkt de status van Roger Penske te gaan evenaren. Zijn team won in het verleden in totaal acht eenzitterkampioenschappen(Champcar en Indycar). Tevens won het team van Ganassi dit jaar de GrandAm titel en pakte in NASCAR de zeges op Daytona en Indianapolis terwijl Montoya op Watkins Glenn een fel begeerde overwinning behaalde. Chip Ganassi: “Voorafgaande aan de wedstrijd waren er geen teamorders. Scott Dixon is professioneel genoeg. Hij weet hoe belangrijk het voor ons is om een kampioenschap te winnen!”

Ondanks een spectaculaire wedstrijd keren de Indycars in 2011 niet meer op Homestead terug. De reden moge duidelijk zijn. Er waren minder dan 12.000 bezoekers.

doughnut_dario
Vreugde doughnut van de kersverse kampioen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet