IndyCar

IRL: Will Power volledig ten onder in Homestead. Dario Franchitti kampioen!

Insiders hadden al vermoedens dat Penske-coureur Will Power op Homestead ten onder zou gaan. Een hypothese die volledig uitkwam want uiteindelijk pakte Ganassi-coureur Dario Franchitti zijn derde Indycar titel. Dat de Nieuw Zeelander Scott Dixon de zege pakte was slechts een bonus voor het Ganassi Team.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s IRL/Honda Racing

dario_ashley
Kampioen Dario Franchitti wordt omhelst door zijn vrouw Ashley Judd, een bekende
filmactrice.


Power gaat ten onder in Homestead
De Ganassi Dallara Honda’s van Dario Franchitti en Scott Dixon namen bij de start direct de leiding met daarachter Ryan Briscoe en Will Power. Omdat Franchitti in de beginfase het meeste aantal ronden vooraan reed pakte hij in de wedstrijd al extra bonuspunten. In de beginfase stonden de Ganassi-coureurs onder behoorlijk veel druk van Andretti Autosport-coureur Tony Kanaan. Franchitti’s titelrivaal Will Power die één van de beste jaren uit zijn autosportcarrière beleefde wist eigenlijk al vanaf het begin dat de wedstrijd een verloren zaak was.

Will Power: “In het begin van de wedstrijd was die auto erg moeilijk. En na de eerste stop was ik mij ervan bewust dat ik alleen nog maar de bovenste lijn kon rijden. Die auto was niet goed genoeg om in de onderste lijn te rijden. Toen ik er achter kwam hoe het werkte was die auto toch wel behoorlijk snel, maar zeker niet zo snel als de Ganassi’s. Die hadden gewoon iets meer en het was moeilijk om echt dicht bij ze in de buurt te komen. In de 120e ronde was ik mij ervan bewust dat Dario het meeste aantal ronden op kop had gereden. Ik pushte zo hard als ik kon. Ik probeerde aan een stel achterblijvers voorbij te komen die nogal wat verschillende lijnen reden. Maar ik eindigde in het grijze gedeelte.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet