Supercar Challenge

Dutch Supercar Challenge: Peter Versluis gemotiveerd naar Spa

480_peter_versluis_eaurouge

Met nog twee evenementen te gaan nadert het seizoenseinde nu met rasse schreden. Zaterdag 2 en zondag 3 oktober strijkt de Dutch Supercar Challenge neer op het circuit van Spa-Francorchamps. Het is de tweede keer dit jaar dat alle DSC klassen van start gaan op het Ardenner circuit. Voor het VeKa Group Racing Team betekent het dat de druk hoog is. VeKa rijder Peter Versluis staat met 166 punten aan de leiding van het kampioenschap, maar de concurrentie zit niet stil.

Tekst en foto's: PR

480_peter_versluis_ferrari

Organisator Dick van Elk is erin geslaagd om de GT klasse op een dit seizoen nog niet eerder vertoond niveau naar Spa te krijgen. Op het mega-snelle circuit van Spa-Francorchamps kunnen de dikke kanonnen hun vele vermogen altijd goed kwijt, vandaar dat Roger Grouwels voor de tweede keer dit jaar met zijn ex fabrieks Corvette GT1 aan de start verschijnt. In het kampioenschap is hij geen bedreiging voor Peter Versluis, maar tijdens de komende races vormt hij wel degelijk een serieuze bedreiging voor de rode VeKa-Ferrari in de strijd om de race overwinning. Deze Corvette was in zijn verleden zelfs klassewinnaar in de 24 Uren van Le Mans, power genoeg dus. De tweede Amerikaan die we na bijna een jaar afwezigheid weer zien terugkeren, is de Viper van het Etec team. Robert de Graaff gaat de laatste twee races weer deelnemen met zijn vertrouwde, gele Etec-Viper, waarmee hij in 2008 en 2009 de tweede plaats in de eindrangschikking van het GT kampioenschap behaalde. Robert de Graaff rijdt de Viper alleen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, toen hij met Philippe Ribbens een geslaagde combinatie vormde. Ook Robert de Graaff vormt geen bedreiging voor Peter Versluis in het kampioenschap, aangezien hij dit seizoen nog geen punten heeft vergaard.

480_peter_versluis_alex_vt_
Peter Versluis en Alex van ’t Hoff zijn 1e en 2e in de titelstrijd, spanning volop


Alex van ’t Hoff is de man waarmee wel rekening moet worden gehouden. Gedurende het seizoen eindigt hij constant in de voorste gelederen en vergaart hij voortdurend punten. Met 156 punten heeft hij 10 punten achterstand op Peter Versluis en zal hij zeker proberen om de Ferrari te verschalken. Dat wordt een fraai gezicht aan de kop van het veld, want op de flanken van Alex’ zijn oranje Mosler MT900 staan ook de VeKa-logo’s. Spannend! En dan is er nog kampioen 2009, Cor Euser, die met 134 punten op de derde plaats staat. Cor vormt altijd een bedreiging voor iedereen en kan op Spa met zijn Marcos LM600 altijd erg goed uit de voeten. Alweer paardenkrachten genoeg, ook bij René Snel, die met zijn witte Porsche Twin Turbo weer aanwezig zal zijn. Ook voor de Porsche is Spa een uitgelezen circuit en daarmee is de hele club van aan elkaar gewaagde coureurs aanwezig. Bovendien kunnen Berry van Elk (Mosler), Danny Werkman (V8 Star) en Rick Abresch (Ferrari F 430 GT3) nog voor verrassingen zorgen.

480_welcome-to-spa

Het wordt dus spannend in Spa-Francorchamps in het weekend van 2 en 3 oktober. Peter Versluis keert terug naar het Ardenner circuit, waar hij in juni nog een enorme crash meemaakte waarbij de Audi R8 van Brinkmann Motorsport was betrokken. Hij is uiterst gemotiveerd om zijn koppositie in het kampioenschap te handhaven en zal er alles aan doen om de Ferrari vooraan over de eindstreep te brengen. Een mooie reden om voor de voorlaatste keer in 2010 de rode Ferrari in actie te zien op het schitterende circuit van Spa-Francorchamps. Bovendien was de concurrentie nog niet eerder dit jaar zo sterk met een vol Dutch Supercar Challenge-veld van spectaculaire Ferrari’s, Mosler’s, Porsches, Marcossen, een Corvette, een Viper en “ gazomaardoor”. Eén ding is zeker: fraaie races zijn verzekerd in dit weekend. Ga naar Spa!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet