GT

FIA GT1: Deelname Duncan Huisman aan FIA wereldkampioenschap GT1

mad_croc_corvette_fia_gt1

Ekris Motorsport coureur Duncan Huisman neemt deel aan de laatste drie races van het FIA Wereldkampioenschap GT1. Samen met de Fin Pertti Kuismanen zal hij de strijdt aangaan in het derde officiële wereld kampioenshap van de FIA.

Tekst en foto: PR

Het FIA GT1 World Championship brengt zes iconische merken - Aston Martin, Corvette, Ford, Lamborghini, Maserati, Nissan - in spectaculaire wedstrijden en in een spannend sprint format bij elkaar. Het is het hoogtepunt van de sportwagen racen waaraan meer dan 12 teams, 24 auto's en 48 van 's werelds beste coureurs concurreren op 10 van de meest toonaangevende circuits in vier continenten.

‘Hele mooie kans’
Duncan Huisman komt uit voor het SRT Mad Croc racing team waar Pertti Kuismanen inmiddels samen met Mika Salo een zestal evenementen heeft deelgenomen. Huisman zal er met een Corvette GT1 alles aan doen om de nodige punten bij elkaar te rijden. “Ik ben benaderd tijdens de race op de Nürburgring. Het team had toen nog een andere coureur, maar ze hebben veel pech gehad dit seizoen. Pertti is supergemotiveerd en het niveau in de GT1 is erg hoog dus het zal niet gemakkelijk worden. Maar het is wel een hele mooie kans om met zo’n auto in dit team nog 3 wedstrijden te kunnen rijden.”

Schone taak
De opzet van het kampioenschap is grotendeels gelijk aan dat van de GT4, alleen zijn dit 2 races van een uur, waarbij de eerste een kwalificatie is en de tweede de hoofdrace waarbij maximaal 10 punten te behalen zijn. Met een elfde plek in het tussenklassement ligt er een schone taak voor Huisman om het team en zichzelf in de kijker te rijden.

Kalender laatste 3 wedstrijden in het FIA Wereldkampioenschap FIA GT1:
22-24 oktober Navarra Spanje
26-28 november Interlagos (Sao Paulo) Brazilië
3-5 december San Luis Argentinië
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet