DTM

DTM: Raceklasse ook de komende drie jaar op Circuit Park Zandvoort

dtm_start

De prestigieuze Duitse toerwagenklasse DTM is ook de komende drie jaar te gast op Circuit Park Zandvoort. Vandaag publiceerde de DTM-organisatie ITR e.V. de wedstrijdkalender voor het seizoen 2011, waarop de race op Circuit Park Zandvoort voor het weekeinde van 13 t/m 15 mei vermeld staat. Onderhandelingen over de contractverlenging tussen het bestuur van de ITR en de directie van Circuit Park Zandvoort vonden plaats tijdens en na het DTM-raceweekeinde in augustus van dit jaar en konden binnen korte tijd en in een plezierige sfeer met succes worden afgerond.

Tekst: PR
Foto's: Fast Company

“De DTM is samen met de Masters of Formula 3 ons belangrijkste internationale evenement en een uithangbord voor ons circuit”, zegt Hans Ernst, bestuurder van Circuit Park Zandvoort. “Al sinds 2001 is de DTM ieder jaar bij ons te gast en daarmee is de Nederlandse race de wedstrijd met de langste historie buiten Duitsland sinds de heropleving van de serie in het jaar 2000. De samenwerking met de ITR verloopt altijd bijzonder constructief en zo kwamen we ook nu weer vrij snel tot overeenstemming. Daarbij is er opnieuw sprake van een driejarig contract.”

rdb_vlaggen

Verandering
De datum waarop de DTM volgend jaar naar Circuit Park Zandvoort komt, betekent wel een verandering: na de start van het seizoen, op 1 mei op het circuit van Hockenheim, is Zandvoort van 13 t/m 15 mei gastheer voor de tweede race van het seizoen. Nog nooit was de DTM zo vroeg in het jaar al in Nederland. “Dat is mede gedaan op verzoek van Circuit Park Zandvoort”, verklaart Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Park Zandvoort. “In de afgelopen jaren viel de DTM-race meestal in de vakantietijd. Wij willen met onze grote evenementen op het circuit juist ook seizoensverlengend voor Zandvoort zijn. De maand mei, voor het echte toeristenseizoen begint, is wat dat betreft prima. Bovendien zit het DTM-weekeinde nu mooi tussen de Paas- en de Pinksterraces in, twee nationale hoogtepunten op onze racekalender.”

480_persconf_na

Voorprogramma
Welke andere raceklassen er in het voorprogramma van de DTM naar Zandvoort komen, is op dit moment nog niet bekend. De kalenders voor de overige categorieën worden in de komende weken samengesteld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet