V8 Supercars

V8 Supercars: Team HRT Holden gaat retro op Bathurst

Het meest succesvolle Australische V8 Supercar Team, Team HRT Holden zal haar 20 jarige verjaardag op een bijzondere manier vieren. Tijdens de Supercheap Auto Bathurst 1000 volgende maand zullen de Holdens in Retro-kleuren gespoten zijn.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Holden

holden_retro_3
Om de eerste zege en het 20-jarige jubileum te vieren gaat Team HRT Holden
volledig retro op Bathurst.


Team Holden gaat retro
In het Toll HRT hoofdkwartier in het Australische Melbourne werd vanochtend vroeg naast de winnende auto uit 1990, de VL Commodore SS Group A SV, het retro kleurenschema gepresenteerd. In 1990 won het fabrieksteam met Allan Grice en de Brit Win Percy voor de eerste maal op Bathurst. Ook de Holden-coureurs zullen retro-overalls dragen. Vorig jaar wonnen Garth Tander en Alex Davison. Het nieuwe reglement verbiedt namelijk dat zij dit jaar een duo zullen vormen. Naast Garth Tander en Alex Davison komen Cameron McConville en David Reynolds op Bathurst voor het team uit.

Garth Tander: “Het is natuurlijk een passende hommage. Voor het publiek moeten de overalls van de coureurs en de monteurs er wel erg “cool” uitzien. Will Davison: “Het winnen van Bathurst was niet alleen een bijzonder moment voor mij maar ik werd mij er ook van bewust hoe gepassioneerd de fans van het Toll HRT Team zijn. Het is gewoon hun team”

“Nu keren wij in dezelfde kleuren naar Bathurst terug waarin Gricey en Percy destijds zegevierden. Ik hoop dat wij het resultaat van 1990 kunnen rechtvaardigen door de Peter Brock Trophy terug naar huis te brengen door te winnen” aldus Davison.

Holden Motorsports Manager Simon McNamara: “De woorden Holden en Bathurst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en wij zijn enorm trots op de prestaties van het team op Mount Panorama.”

De zege van Holden in 1990 was de sensatie van de dag op Bathurst. Grice en Percy versloegen de als winnaars gedoodverfde turbocharged Ford Sierra’s.Sinds 1990 heeft het Toll HRT Toll Team Holden 194 overwinningen geboekt, behaalde 82 poles en men won maar liefst zesmaal de Bathurst 1000.

holden_retro_1
Holden Motorsports Manager Simon McNamara spreekt de aanwezigen toe met op
de achtergrond de legendarische Holden uit 1990.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet