Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Titelstrijd NEC beslist in Spa-Francorchamps?

480_nec_spa_prev2

Van 1 tot 3 oktober rijdt de Formule Renault 2.0 Northern European Cup op het Grand Prix circuit van Spa – Francorchamps. Het weekend belooft niet alleen spectaculair te worden vanwege de 28 deelnemers en de drie geplande races, maar vooral omdat dit weekend de beslissende ronde voor het kampioenschap kan zijn.

Tekst en foto's: PR

Het aanstaande weekend op het wereldberoemde circuit van Spa – Francorchamps biedt lokale held Ludwig Ghidi de kans om zijn leidende positie in de Northern European Cup te verzilveren en de eerste Belgische kampioen van de serie te worden. Mikkel Mac, zijn belangrijkste tegenstander in de tweede positie zal er absoluut alles aan doen om zo dichtbij mogelijk te komen en de beslissende race uit te stellen tot de laatste ronde op de Nuerburgring.

De Formule Renault 2000 titel lijkt in Deense handen te vallen. Broers Dean en Daniel Schilling hebben de afgelopen twee ronden van stuivertje gewisseld voor de leiding in het kampioenschap en hebben een solide voorsprong van 43 punten op de nummer drie, Johann Ledermair. De talentvolle Oostenrijker kan niettemin nog het verschil maken, omdat er het komende weekend 90 punten te verdienen zijn.

480_nec_spa_prev1

Het Formule Renault 2.0 kampioenschap in de Belgische Ardennen wordt bezocht door een behoorlijk aantal auto’s uit het Europees kampioenschap. Epsilon Euskadi is erbij met vier coureurs, bovendien komen Kalle Kulmanen en Will Stevens uit voor het Nederlandse MP Motorsport. Daarbij heet de NEC organisatie het befaamde Josef Kaufmann Racing team welkom met kampioen Robin Frijns en Fransman Come Ledogar.

Het Formule 1 circuit in België heeft een heel vol programma voor de formulewagens in petto. Na twee vrije trainingen op vrijdagmiddag en zaterdagochtend, is het op zaterdag om 11.35 u. tijd voor de kwalificatie die de startopstelling van de eerste twee races bepaalt. Op zaterdagmiddag om 17.15 wordt het startsein voor de eerste race gegeven, daarna volgt de tweede race op zondagmorgen om 11.30. Het weekend zal op zondag 3 oktober om 16.00 eindigen met de derde race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet