Diversen

Sport Kort: Podiumplek Melroy Heemskerk in FPA op Brands Hatch

Wat deden Melroy Heemskerk en Jeroen Slaghekke op Britse bodem? En hoe verging het Peter Kox tijdens de afsluiting van de Lamborghini Super Trofeo? Lees het in deze editie van Sport Kort.

Tekst: Marc Kok

Britse Formule Ford
De Britse Formule Ford was afgelopen weekend actief op Brands Hatch. Scott Pye was met een zege en tweede plaats de beste man, al zat Tio Ellinas er met een winst en derde stek eveneens erg sterk bij. Ook Jeroen Slaghekke was actief op het vermaarde Britse raceasfalt. "De Brands GP was top!’’, meldde Jeroen Slaghekke. "Na er pas met de kwalificatie voor het eerst gereden te hebben, eindigde ik de eerste race als 9de en de tweede als 5de. Next up: het Formule Ford wereldkampioenschap. Heb er zin in!’’, aldus Slaghekke.

Brits Formule 3
De Britse Formule 3-coureurs hebben hun seizoen op Brands Hatch afgesloten. De overtuigende kampioen Jean-Eric Vergne, die met 13 zeges uit 27 wedstrijden naar BH was afgereisd, wist zo waar eens een keer niet te winnen. James Calado wist met een 2de, 5de en 1ste plaats in de drie slotmanches de tweede stek in het eindklassement veilig te stellen. Daniel McKenzie en Oli Webb wonnen beiden ook een keer in de het laatste British F3-weekeinde.

Brits GT Championship
Zo! De jonge broekies uit het Britse GT kampioenschap zijn dit jaar zoek gereden door een 63-jarige man. David Ashburn veroverde afgelopen weekend op Brands Hatch samen met zijn teamgenoot Glynn Geddie de titel. Met een 5de plek verzamelde Ashburn genoeg punten om de concurrentie op een onoverbrugbare afstand te zetten. De race over een uur was een prooi voor het duo David Jones and Godfrey Jones.

Formula Palmer Audi
Op Brands Hatch kwamen ook de rijders van de Formula Palmer Audi in actie. Melroy Heemskerk kwam met een 4de en 2de stek goed voor de dag. De grote man van het FPA-weekend was de Brit Kieran Vernon, die beide heats won. Met 203 punten staat Heemskerk 3de in het tussenklassement. Alleen Maxime Jousse (257) en Nigel Moore (212) staan voor Heemskerk op de ranglijst.

Auto GP
Op het circuit van Navarra kwamen de Auto GP’ers in actie. De eerste heat was een prooi voor Julian Leal, die daarmee zijn eerste zege in deze klasse boekte. Klassemenstleider Edoardo Piscopo (2de) hield zijn rivaal en teamgenoot bij Dams, Romain Grosjean (3de) nipt voor. In de tweede manche wist Grosjean echter de rollen om te draaien. De voormalige Formule 1-piloot won de race en bleef de nummer 2 Giacomo Ricci liefst 11 seconden voor. Jan Charouz claimde stek 3. Hoewel Piscopo wel de rapste raceronde liet noteren, kwam hij niet verder dan plek 10. In het klassement nam Grosjean de leiding over. Met 42 punten heeft hij er slechts 1 meer dan Piscopo. In het teamklassement staat Dams met 110 punten een straaat voor op Charouz-Gravity Racing (56).

Lamborghini Super Trofeo
De LST finishte het seizoen 2010 op het Autodromo di Vallelunga. Black Bull Swiss Racing-coureur Mirko Venturi pakte in de voorlaatste race de titel. De VIP-rijders Johnny Cecotto and Johnny Cecotto junior wonnen overigens deze manche. De vader en zoon startten ook vanaf poleposition. Peter Kox eindigde met zijn partner Hayek op P4. In de laatste seizoensrace kwam Kox niet verder dan rang 9. In het eindklassement is de Nederlandse coureur terug te vinden op de derde rang.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet