NASCAR

NASCAR: Jimmie Johnson profiteert van Hamlin-RCR Soap in Dover

Viervoudig kampioen Jimmie Johnson is terug in de titeljacht voor de Chase naar de Cup. Met een klinkende overwinning drukte de Hendrick Motorsports-coureur op de Monster Mile in Dover zijn stempel op de titeljacht. Johnson was de lachende derde in de Hamlin-RCR soap, waarin Denny Hamlin en Kevin Harvick afgelopen zaterdag aardig met rotte vis naar elkaar gooiden.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

dover_johnson_burton
Fraai duel tussen Jimmie Johnson en Ward Burton in de slotfase
op de Monster Mile in Dover.

Jimmie Johnson lachende derde
Lijstaanvoerder Denny Hamlin en RCR-coureur Kevin Harvick zorgden afgelopen zaterdag in Dover voor de nodige opschudding. Tijdens de trainingen maakte Kevin Harvick opzettelijk contact met de Toyota van Denny Hamlin. Harvick kreeg daarvoor een reprimande. Oorzaak van het incident Hamlin’s commentaar over de illegaliteit van Bowyer’s RCR-Chevrolet in de media. Volgens Hamlin mocht het team blij zijn dat het team zich nog in “De Chase” bevond want het was toch al maanden bekend dat er iets met de auto’s van Richard Childress Racing aan de hand was. Hamlin gooide nog wat olie op het vuur van de Chevrolet-gelederen door te zeggen, “dat ik indien Tony Stewart was dan zou ik helemaal laaiend zijn, want diens coureur Ryan Newman werd door de illegaliteit van Bowyer’s Chevrolet een plek in de Chase ontnomen.” In de pits kwam het dan ook tot een behoorlijk verbale confrontatie tussen RCR-coureur Harvick, die zijn teammaat Bowyer ent team verdedigde. Later werd Hamlin door teambaas Joe Gibbs teruggefloten om niet te openhartig naar buiten te treden. “Wij willen dat Denny een open persoonlijkheid blijft maar hij moet wel enigszins op zijn woorden passen” aldus een statement van het team.

dover_ruzie_hamlin_harvick
Kevin Harvick(gebogen) verwaardigt zich geen blik in de richting van de
woedende Hamlin na een confrontatie op de baan in de vrije trainingen.


Jimmie Johnson grapte: “Mijn Chevrolet was zo enorm illegaal dat hij nog niet eens door de scrutineering kwam. NASCAR gaf Denny Hamlin en mij wat ongebluste kalk zodat wij de No 33. aan de muur konden nagelen. Vanuit die hoek bekijk ik het dan ook maar en moet er om lachen. Wij hebben de vonken tussen Hamlin en RCR er vanaf zien vliegen en ons geamuseerd, maar zeker niet door laten afleiden. Dat zou een grote fout zijn. Want ze blijven natuurlijk sterke tegenstanders.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet