Diversen

Div: Paul Slotemaker in Finale Dunlop Drivers Cup 2010

paul_slotemaker_03

Paul Slotemaker (24) uit Muiden strijdt mee in de finale van de Dunlop Drivers Cup 2010. Op woensdag 6 oktober a.s. zal op Circuit Park Zandvoort bekend worden of Slotemaker tot de winnaar van de Dunlop Drivers Cup 2010 wordt uitgeroepen. Slotemaker gaat dan de strijd aan met de 21 andere finalisten.

ddc_2010_finalisten
Van de 100 deelnemers in de voorronde gingen er 22 door naar de finale

Tekst en foto's: PR

De Dunlop Drivers Cup is evenement georganiseerd door de bandenfabrikant Dunlop, het is de 5e maal dat het evenement in Nederland plaatsvindt. Dunlop is in de autosport groeiende, het merendeel van de Nederlandse raceclasses rijdt op Dunlop banden. Dunlop gebruikt hun kennis, technologie en ervaring om jonge racetalenten verder te brengen in de autosport. De laatste jaren heeft Dunlop al veel kandidaten dichter bij de autosport gebracht. De Dunlop Drivers Cup wordt medemogelijk gemaakt door AutoWeek, Bovag, Team Fanzonly en Bleekemolens Race Planet.

De hoofdprijs van deze talentenjacht is je racelicentie behalen onder begeleiding van niemand minder dan Jeroen Bleekemolen. Daarnaast mag de winnaar deelnemen aan een test- en selectiedag van het BRL Light TeamFanzonely.

De voorronde, die op woensdag 16 juni jl. plaatsvond, was een groot succes. Er waren uit de ruim 1.000 aanmeldingen 100 kandidaten geselecteerd. Tijdens de voorronde moesten alle kandidaten bij Bleekemolens Race Planet in Amsterdam laten zien over hoeveel racetalent zij beschikten. De snelheid werd o.a. getest tijdens meerdere kart wedstrijden en daarnaast werd de voertuig beheersing getest bij de onderdelen ijsrijden en de slalom. Slotemaker mocht zonder twijfel door naar de finaledag op Circuit Park Zandvoort.

ddc_2010_karting
Op snelheid tijdens de kart wedstrijden

ddc_2010_ijsrijden
Tijdens het ijsrijden was Slotemaker erg snel

Paul Slotemaker heeft net zijn studie Technische Bedrijfskunde afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast zijn studie is Slotemaker altijd een auto- en motor sport fanaat geweest. Zo is hij al sinds zijn 18e in het bezit van een Porsche en is Slotemaker naast de Porsche helemaal verknocht aan zijn Suzuki GSX-R 1000. Deze Suzuki met bijna 1pk per kilo maakt bijna alle snelle auto’s relatief. Slotemaker heeft op deze motor een groot deel van Europa verkend en heeft daarmee een hoop Dunlop banden versleten. Ook zegt Slotemaker meer gevoel in de motor te hebben met Dunlop SportMaxx banden dan met andere banden fabrikanten. Met de motor speelt dit een nog grotere rol dan met de auto.

De overige prijzen voor als Slotemaker de hoofdprijs niet zal winnen, zijn een set Dunlop SP SportMaxx TT banden, t.w.v €1.500,- en een Lamborghini VIP-arrangement t.w.v. € 475,- bij Bleekemolens Race Planet op CPZ. Een jaar lang gratis Bovag Pechhulp heeft Slotemaker met zijn finaleplaats in elk geval al verdiend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet