EK Mégane Trophy

Eurocup Megane Trophy: Catsburg bouwt voorsprong uit, Bas Schothorst net buiten podium

480_catsburg_silv_a

Nick Catsburg heeft op het circuit van Silverstone (Engeland) een belangrijke stap gezet naar de titel in de Eurocup Mégane Trophy 2010. Reeds op vrijdag zette de inwoner uit Voorthuizen de toon door in de vrije trainingen twee keer de snelste tijd neer te zetten en scherpte daarmee tevens het circuit ronderecord aan (2:07.770)! Op zaterdag en zondag legde Catsburg tweemaal beslag op de poleposition en eindigde de eerste race op het podium door als tweede te finishen. In de afsluitende manche was Catsburg oppermachtig door met een voorsprong van maar liefst 26 seconden de overwinning te pakken! De Nederlander leidt na 12 races het kampioenschap met totaal 131 punten en wist op zijn directe concurrent Pierre Thiriet weer een aantal punten uit te lopen.

Tekst en foto’s: PR

480_catsburg_silv_grid

Nick Catsburg: “Het was een geslaagd weekend voor me! Ik had de snelheid gedurende het gehele weekend goed te pakken. Ik verbrak niet alleen het circuit ronderecord maar pakte ook 2 polepositions. In de eerste race was ik beduidend sneller dan de rest, maar door een safetycar situatie verdween mijn voorsprong als sneeuw voor de zon. Door een strategische goede beslissing haalde mijn team me echter snel naar binnen voor de pitstop waardoor ik geen tijd verloor. Ik was sneller dan Comini maar nam geen onnodige risico’s en koos voor de punten. In de tweede race verliep alles perfect en wist ik met deze overwinning mijn voorsprong op Thiriet in het kampioenschap verder uit te bouwen. Ik heb nu 11 punten voorsprong op hem dus ik reis met veel vertrouwen af naar Circuit de Catalunya. Ik hoop daar mijn slag te slaan!”

480_schothorst_silv_tr

Bas Schothorst en McGregor by Equipe Verschuur hebben hun Engelse expeditie eervol beëindigd. Tijdens de afsluitende manche van de zesde ronde van de Eurocup Mégane Trophy, toonde Schothorst op Silverstone zijn snelheid. Ondanks een ongelukkige aanraking met een achterblijver, pakte Schothorst voor volle tribunes de vierde plaats.
In de Gentlemen Cup was het Nederlandse kampioenschapteam wederom de grote winnaar.
Raymond Coronel (1), Wim Beelen (2) en Harrie Kolen trakteerden Equipe Verschuur op de triple!

480_schothorst_silv_a

Nadat Bas Schothorst zich op zondagochtend keurig als zesde had gekwalificeerd, leek de kopman van McGregor by Equipe Verschuur lange tijd aanspraak te maken op het podium. Een onachtzame achterblijver toucheerde echter zijn bolide na een uitstapje langs de baan waarna Schothorst de slotrace op Silverstone moest vervolgen met een scheef stuurhuis. Na zijn pitstop pakte de Amsterdammer in de laatste ronde nog twee posities af van Pierre Thiriet en Niccolo Nalio om tenslotte in de top vier te eindigen. In de Gentlemen Cup verzekerde Raymond Coronel zich van zijn tweede zege dit weekend door voor teamgenoten Wim Beelen en Harrie Kolen te finishen.

480_schothorst_silv_p

Bas Schothorst: “Dit was een enerverend einde van ons Engels avontuur. Ik had ook vandaag zicht op het podium maar een achteloze actie van een achterblijver zorgde vlak voor mijn stop voor oponthoud. Felicitaties aan Raymond, Wim en Hoevert. Ik kijk nu al uit naar de seizoensafsluiter in Spanje. Onze snelheid is goed, nu alleen nog wat geluk!”

Over drie weken (08-10 oktober) vindt op het circuit van Barcelona de zevende en laatste ronde van de Eurocup Mégane Trophy 2010 plaats. Bas Schothorst staat momenteel als 4e geklasseerd in de tussenstand van het kampioenschap. Raymond Coronel is GC-leider Jean-Philippe Madonia tot zes punten genaderd en zal in Spanje voor titelsucces strijden.

Uitslag race 2 Eurocup Mégane Trophy
Silverstone, Zondag 19 September 2010
01. Nick Catsburg (NED), TDS Racing, 19 ronden in 41:48.018
02. Stefano Comini (SUI), Oregon Team, op 26.109
03. Renaud Derlot (FRA), Boutsen Energy Racing, op 31.386
04. Bas Schothorst (NED), McGregor by Equipe Verschuur, op 32.069
05. Pierre Thiriet (FRA), TDS Racing, op 33.294
06. Niccolo Nalio (ITA), Oregon Team, op 34.150
07. Sebastien Dhouailly (FRA), Lompech Sport, op 47.991
08. Dimitri Enjalbert (FRA), Boutsen Energy Racing, op 56.146
09. Fabien Thuner (SUI), Boutsen Energy Racing, op 56.207
10. David Dermont (BEL), TDS Racing, op 56.353
11. Raymond Coronel (NED), G, McG Fashion by Verschuur, op 57.455
12. Wim Beelen (NED), G, Equipe Verschuur, op 1:00.556
13. Harrie Kolen (NED), G, McGregor by Equipe Verschuur, op 1:01.441
15. Steven Gijsen (NED), G, Equipe Verschuur, op 1:42.462

480_catsburg_silv_p

Kampioenschapstand Eurocup Mégane Trophy na 6 ronden
1. Nick Catsburg (NED), 131
2. Pierre Thiriet (FRA), 120
3. Stefano Comini (SUI), 99
4. Bas Schothorst (NED), 68

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet