Formule 3

F3: Pla erft de leiding en scoort eerste zege

oschersleben_winnaar_pla
Jim Pla, winnaar van de tweede race op Oschersleben

De Fransman Jim Pla heeft zijn eerste overwinning van het seizoen in de Formule 3 Euro Serie binnen. Na het succes van ART-rijder Valtteri Bottas van gisteren was het in de tweede race op Oschersleben zijn Franse teamgenoot die met de zege aan de haal ging. De Duitser Marco Wittmann en de Fransman Nicolas Marroc completeerden het podium, Renger van der Zande eindigde als vijfde, maar scoorde als gastrijder geen punten.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat
oschersleben_munoz_r2
Carlos Munoz strandde met de overwinning voor ogen

De sukkel van de dag was zonder enige twijfel de Colombiaan Carlos Muñoz. De rijder van het team Mücke Motorsport was gisteren achtste en mocht daarmee vandaag vanaf de pole vertrekken. In tegenstelling tot de Spanjaard Juncadella, die voor de zoveelste keer dit seizoen niet weg kwam, kreeg Muñoz de start wel goed voor elkaar en leidde tot twee ronden voor het einde, maar toen strandde hij, met de overwinning voor ogen, in de grindbak. Einde oefening voor de Colombiaan, en zo kwam Pla op een vrij gemakkelijke manier aan de leiding en aan de overwinning.

oschersleben_spin_sims_r2
Sims in de rondte in de eerste bocht

Net na de start schoot Merhi in de eerste bocht rechtdoor, terwijl Sims geheel zelfstandig in de rondte ging. Ook voor António Félix da Costa verliep de race niet zonder problemen: eerst werd hij in de rondte geduwd door Valtteri Bottas, daarna nam hij nota bene zijn eigen teamgenoot Matias Laine te grazen, misschien wel omdat Laine een landgenoot van Bottas is, wie weet... Bottas kreeg voor zijn aanval op Félix da Costa een drive-through, terwijl de Portugees werd bestraft voor de actie tegen Laine en bij de volgende race vijf plaatsen verder naar achteren moet starten. Achter Laurens Vanthoor eindigde Renger van der Zande als vijfde.

oschersleben_van_der_zande_1
Renger van der Zande kwam op zondag verder dan op zaterdag

Uitslag:
1. Jim Pla (Fra), Dallara F308-Mercedes, 29 r. 40:26,450 (gem. 159,023 km/u)
2. Marco Wittmann (Dui), Dallara F308-Volkswagen, op 2,151
3. Nicolas Marroc (Fra), Dallara F308-Mercedes, op 3,851
4. Laurens Vanthoor (Bel), Dallara F308-Volkswagen, op 4,373
5. Renger van der Zande (Ned), Dallara F308-Volkswagen, op 15,697
6. Daniel Juncadella (Spa), Dallara F309-Mercedes, op 16,105

Stand na 16 van 18 races:
1 en kampioen Edoardo Mortara, 90 punten
2. Marco Wittmann, 70
3. Valtteri Bottas, 62
4. Alexander Sims, 56
5. Roberto Merhi, 47

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet