Clio Cup

Clio Cup: Addie van de Ven geeft Wijzonol zege tijdens Wijzonol Trophy

480_addie_2_5174

Na de tweede plaats van Sandra van der Sloot in de eerste race, wist Addie van de Ven wat hij moest doen in de tweede race: scoren. Addie leidde van start tot finish en behield daarmee overduidelijk zicht op de titel. Met nog één raceweekend te gaan, staat hij één luttel puntje achter klassementsaanvoerder Sandra van der Sloot. Leuk voor evenementsponsor Wijzonol: Addie rijdt in de blauwwitte Wijzonol-kleuren.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Tim Böhme, Chris Schotanus

Eerlijk gezegd was het geen verrassing dat de zege naar Addie ging. Het was echter geen ‘walk-over’ voor de kampioenskandidaat. Hans Bos reed de tweede helft van de race op de achterbumper van Van de Ven. Gelukje voor Addie: Hans is zijn teamgenoot, dus hij zette niet de aanval in.

480_clio_bos_2_5205

Felle strijd
Achter Addie werd er fel gestreden om de overige ereplaatsen. Bij de start had René Steenmetz de tweede plek in handen, hij behield daarmee zijn tweede startplaats. Hans Bos verraste Sheila Verschuur en nam haar derde plek over. Sheila en Sandra van der Sloot volgden op de vierde en vijfde plaats.
Hans Bos passeerde in de derde ronde zijn teamgenoot Steenmetz. Sheila Verschuur greep haar kans tijdens het duel en zag ook kans om Steenmetz te verschalken.

Hulp van Sheila
Sandra van der Sloot had meer moeite om de positie van Ruud over te nemen. Sheila toonde zich een goede teamgenoot. Ze liet zich iets terugvallen, haalde daarmee het tempo uit Steenmetz en wachtte op de dingen die komen gingen. Haar actie had effect. Sandra zag kans om Ruud te passeren, waarna de beide dames gezamenlijk wegliepen.
Op dat moment hadden Addie van de Ven en Hans Bos al een beslissende voorsprong genomen.
In de laatste ronde toonde Sheila zich nogmaals een goede teamgenoot. Ze liet Sandra passeren, zodat de titelkandidaat zo veel mogelijk punten bij elkaar sprokkelde.

Moeilijke race
Addie blikte terug op een moeilijke race. “Ik was niet snel genoeg, ik maakte veel foutjes”, vond hij. “Achterop het circuit regende het een beetje. Ik reed voorop, dus ik moest extra voorzichtig zijn. Ik wilde geen risico’s nemen. Hans reed achter mij, hij kon zien hoe ik de bocht doorkwam en dat was een voordeel.”
Addie had de volle puntenbuit binnen. “Het is een zege, maar ik heb ze mooier meegemaakt”, vond hij.

De titel als doel
Hans Bos eindigde voor de tweede keer fraai als tweede algemeen in de Dutch Renault Clio Cup. “Ik kon in de beginfase weglopen uit de achtervolgende groep en de aansluiting vinden bij Addie. Ik reed samen met hem weg. Wij hebben twee doelen: ik wil Olympisch kampioen worden, Addie wil de algemene titel pakken. Ik ben hier echt superblij mee”, aldus de klassementsaanvoerder in de Olympia Cup.
Sandra van der Sloot was vol lof over haar teamgenote Sheila Verschuur. “Ik zat klem achter René Steenmetz. Sheila liet zich terugvallen, ze hielp mij en vervolgens reden we samen weg. Ik heb mijn derde plek aan haar te danken. Het ging echt perfect. En nu op naar de Finaleraces.”
Hans Bos won in de Olympia Cup, voor Ruud Steenmetz en Max Braams.

480_race2clio

Uitslag (onder voorbehoud):
1. Addie van de Ven, 12 ronden in 24:55.621
2. Hans Bos, op 0.266 sec.
3. Sandra van der Sloot, op 2.388
4. Sheila Verschuur, op 2.874
5. René Steenmetz, op 5.995
6. Marcel Duits, op 7.130
7. Ruud Steenmetz, op 7.561
8. Max Braams, op 9.807
9. Ronald Morien, op 10.401
10. Reynier de Pundert, op 10.794

480_clior2podium
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet