GT

FIA GT4: Paul Meijer na eerste en tweede plaats kampioen GT4 European Cup

gt4_portimao_26

Na winst in de eerste race in de Algarve behaalde Paul Meijer het kampioenschap van de GT4 European Cup met een tweede plaats achter Michael Mallock. Niet alleen blijdschap bij Meijer, ook zijn team Rhesus racing is teamkampioen geworden. De drie rijders die nog kampioen konden worden gingen op een faire manier met elkaar de strijd aan. Michael Mallock won voor Meijer en Matt Nicoll-Jones pakte de laatste podiumplaats. De strijd in de het algemeen klassement om de tweede plaats tussen Mallock en Nicoll-Jones wordt voortgezet in de laatste twee wedstrijden op het Franse circuit Magny-Cours op 16 en 17 oktober. Het verschil is slechts één punt in het voordeel van Mallock.


Paul Meijer startte het weekend in Portimao optimaal met twee pole positions voor race 9 en 10 en was al bij de vrije trainingen de snelste van iedereen. Jordan Tresson en Lucas Ordonez kwalificeerden hun RJN Nissans op de tweede en derde startplaats voor de eerste wedstrijd. De directe concurrenten van Paul, Matt-Nicoll Jones (IMS Ginetta G50) en Michael Mallock (RS Williams Aston Martin reden naar 4 en 5. In de tweede sessie reed Mallock de tweede tijd voor Ordonez, Nicoll-Jones en Tresson.

gt4_portimao_21

Race 1
Na zijn winst in de eerste race was Paul Meijer al heel dicht bij het kampioenschap. Matt Nicoll-reed naar de tweede plaats in de IMS Ginetta en Jordan Tresson reed naar zijn eerste podiumplaats dit seizoen aan het stuur van de Nissan 370Z. De Franse RJN Nissan coureur won de Playstation GT Academy 2010 en maakte enorme vorderingen sinds zijn debuut op Silverstone in April.

gt4_portimao_17

Paul Meijer: “Het was toch en moeilijke wedstrijd, de andere coureurs bleven dicht in de buurt en dit vooral in de beginfase van de race. Aan het eind van de race werden mijn banden minder en ik moest voorzichtig rijden. Maar natuurlijk ben ik blij met deze overwinning, de eerste weer na Spa!”

gt4_portimao_23

Race 2
Paul Meijer had een slechte start en moest zich terugvechten naar de eerste plaats. Michael Mallock was echt gebrand op een overwinning in deze tweede race in Portugal nadat zijn versnellingsbak tijdens de eerste race kapot was gegaan. Mallock hield druk op Meijer en vijf ronden voor het einde wist de Engelsman Meijer te passeren en behield de leiding tot de finishvlag, Meijer wist dat hij met een tweede plaats het kampioenschap binnen kon halenen behield zijn voorsprong op derde man Matt Nicoll-Jones. Lucas Ordonez en Jordan Tresson reden hun Nissans naar de vierde en vijfde plaats.

gt4_portimao_20

Athanasios Ladas en Kevin Veltman reden met de KTM in Supersport naar de overwinning.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet