Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Guerrieri neemt wraak in tweede race

Esteban Guerrieri heeft sportieve wraak genomen tijdens de tweede race van de Formule Renault 3.5 op het circuit van Silverstone. De Argentijn kwam gisteren al als eerste over de finish, maar werd gediskwalificeerd vanwege een technische onvolkomenheid. In de tweede wedstrijd van het weekend nam Guerrieri sportieve revanche door de race wederom te winnen. En dit keer was zijn auto wel conform reglement.

03110008_182_guerrieri

Bij de start kwam poleman Ricciardo prima van zijn plek en greep de leiding in de wedstrijd. Achter hem volgden Hartley en Guerrieri. Laatstgenoemde plaatste direct een prachtige inhaalactie en schoof door naar de tweede plek. Hartley kwam niet veel later in aanraking met Aleshin en viel terug naar de zesde plaats. Aleshin had grotere problemen, want hij moest zijn weg op de 23e positie vervolgen.

Daniel Ricciardo moest ondertussen alles op alles zetten om zijn leidende positie in handen te houden. Guerrieri voerde de druk beetje bij beetje op en ook Salaquarda, Vergne en Nebylitskiy kwamen rap dichterbij.

Net voor de verplichte pitstops konden Ricciardo en Guerrieri alsnog een klein gat naar hun achtervolgers slaan. Hartley was de eerste uit de kopgroep die binnen kwam voor zijn stop. Nadat de koplopers eveneens binnen geweest waren, bleek dat de volgorde hier ongewijzigd was gebleven.

In de slotfase van de race was Guerrieri duidelijk sneller dan koploper Ricciardo. Guerrieri probeerde diverse keren om de leidende positie over te nemen. Pas in de allerlaatste ronde slaagde Guerrieri in zijn opzet en scoorde zo zijn vijfde zege van het seizoen.

De strijd om het kampioenschap wordt tijdens de laatste ronde van de World Series by Renault beslist, op 8 en 9 oktober in Barcelona. Aleshin leidt het kampioenschap, maar heeft slechts drie punten voorsprong ten opzichte van Ricciardo. Guerrieri heeft een achterstand van 16 punten en is ook nog in de running.

Uitslag race 2 - Formule Renault 3.5
Silverstone – zondag 19 september 2010
1. Esteban Guerrieri, op 25 ronden in 46:02.792
2. Daniel Ricciardo, op 0.575
3. Jean Eric Vergne, op 7.589
4. Filip Salaquarda, op 13.357
5. Anton Nebylitskiy, op 14.052
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet