Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Korjus pakt de titel in Silverstone

Kevin Korjus heeft tijdens de tweede manche van de Eurocup Formule Renault 2.0 het kampioenschap op overtuigende wijze beslist. Alhoewel Korjus vanaf de pole was vertrokken, moest hij al snel zijn meerdere herkennen in Tarancon. Aangezien titelkandidaat Artur Pic niet verder kwam dan de achtste plaats hoefde Korjus geen risico’s te nemen en had aan de derde positie ruim voldoende om het kampioenschap voortijdig te beslissen.

03110008_362_dejong

Na de start van de race komt Korjus prima van zijn plek en pakt de leiding. Tarancon heeft echter eveneens een goede start en zet Korjus direct onder druk. Een mooi gevecht volgt en niet veel later neemt Tarancon de leiding over. Achter dit duo is het eveneens dringen: Bacheta, Singleton en Vainio strijden om de laatste podiumpositie.

Ondertussen noteert Daniël de Jong rappe rondetijden en vecht zich naar voren. Halverwege de koers ligt De Jong zevende en loopt snel in op de voor hem liggende Venturini. Ook Liroy Stuart is bezig aan een opmars en rijdt vanaf de laatste plek uiteindelijk naar de twaalfde positie.

In de slotfase van de race profiteert Bacheta optimaal van het gevecht tussen Tarancon, Korjus en Singleton. Bacheta kan in rap tempo het gat naar hen dichten, plaatst een succesvolle inhaalactie en schuift door naar de tweede plek. Korjus moet alle zeilen bijzetten om zijn derde plek te behouden, maar uiteindelijk blijft deze volgorde in de laatste ronde ongewijzigd.

Tarancon grijpt dan ook de zege voor Luciano Bacheta. Korjus komt als derde over de finish, hetgeen hem genoeg punten oplevert om het kampioenschap voortijdig te beslissen. Daniël de Jong wordt uiteindelijk zevende, Bart Hylkema tiende.

De volgende ronde van de Eurocup Formule Renault wordt verreden tijdens de World Series by Renault op het circuit van Barcelona op 8 en 9 oktober.

Uitslag race 2 - Eurocup Formule Renault 2.0
Silverstone – zondag 19 september 2010

1. Javier Tarancon, 14 ronden in 28:34.53
2. Luciano Bacheta, op 0.412
3. Kevin Korjus, op 0.552
4. Richard Singleton, op 0.989
5. Aaro Vainio, op 1.232
7. Daniël de Jong, op 9.880
10. Bart Hylkema, op 23.665
12. Liroy Stuart, op 27.091
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet