WTCC

WTCC: Monteiro zegeviert in tweede race Valencia

100919_wtcc_valencia_monteiro_r32
Tiago Monteiro viert zijn overwinning op het dak van zijn SEAT

Tiago Monteiro blijft het op het Iberisch schiereiland goed doen: na zijn overwinning in Portimao behaalde de Portugese SEAT-coureur in de tweede race op het circuit van Valencia zijn tweede overwinning van het seizoen. Hij eindigde voor de Fransman Yvan Muller, die met zijn tweede plaats in de Chevrolet zijn voorsprong als leider in de tussenstand van het kampioenschap verder vergrootte. Gabriele Tarquini, de winnaar van race één, kwam ditmaal als derde over de eindstreep. Tom Coronel eindigde als negende.


Tekst: René de Boer
Foto's: FIA WTCC/Photo4


100919_wtcc_valencia_start_r2
Startfase van race 2: Monteiro is Barth al voorbij

Fredy Barth komt het best weg en pakt de leiding voor Monteiro, Priaulx en Menu. Priaulx duwt Menu in de rondte, terwijl Monteiro de eerste plaats van Barth overneemt. Coronel is tiende achter de beide Denen Poulsen en Nykjaer. Monteiro leidt voor Barth, Muller, Priaulx, Tarquini, Gené en Huff. Nykjaer en Poulsen strijden om de achtste plaats, Nykjaer haalt zijn landgenoot in en ook Coronel passeert Poulsen. Een halve ronde later pakt Farfus Poulsen eveneens. De Braziliaan is daarmee tiende achter Coronel.

In de vijfde ronde passeert Tarquini Priaulx in de strijd om de vierde plaats en korte tijd later verliest Priaulx nog een positie aan Gené. In ronde zeven passeert Yvan Muller Fredy Barth en is daarmee tweede. Nog in dezelfde ronde valt Barth verder terug tot aan de staart van het veld. Coronel is daarmee achtste.

100919_wtcc_valencia_coronel_r2
Tom Coronel in strijd met Poulsen

Priaulx haalt in de achtste ronde Gené in en is daarmee vierde. Monteiro leidt voor Muller, Tarquinio, Priaulx, Gené, Huff, Nykjaer, Coronel, Farfus en Poulsen. Coronel heeft zijn handen vol aan Farfus, maar weet zijn achtste plaats wel te verdedigen tegen de aanvallend rijdende Braziliaan. In de voorlaatste ronde maakt Tarquini een fout, waardoor Priaulx hem kan inhalen, maar direct daarna pakt de Italiaan zijn plek terug. Ook Coronel gaat wijd en verliest zijn achtste plek aan Farfus. Monteiro wint voor Muller, Tarquini, Priaulx, Gené, Huff, Nykjaer, Farfus, Coronel en Poulsen, die daarmee opnieuw beste privérijder is.

Uitslag:
1. Tiago Monteiro (Por), SEAT Leon TDI, 13 r. in 23:29,770
2. Yvan Muller (Fra), Chevrolet Cruze, op 0,719
3. Gabriele Tarquini (Ita), SEAT Leon TDI, op 3,455
4. Andy Priaulx (GBr), BMW 320si, op 3,785
5. Jordi Gené (Spa), SEAT Leon TDI, op 4,183
6. Rob Huff (GBr), Chevrolet Cruze, op 4,982
7. Michel Nykjaer (Den), SEAT Leon TDI, op 7,248
8. Augusto Farfus (Bra), BMW 320si, op 7,825
9. Tom Coronel (Ned), SEAT Leon TDI, op 9,024

Stand na 18 van 22 races:

1. Yvan Muller, 265 punten
2. Andy Priaulx, 240
3. Gabriele Tarquini, 236
4. Rob Huff, 196
5. Tiago Monteiro, 158
8. Tom Coronel, 122

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet