Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie slaat aanvallen Pieter Schothorst af en wint

480_florie_wint_1_2018

Michel Florie heeft de tweede Formule Ford wedstrijd van de Wijzonol Trophy op zijn naam geschreven. De ervaren Amsterdammer moest daarvoor wel eerst afrekenen met Jack Swinkels en Pieter Schothorst. De McGregor-piloot zette de snelle Amsterdammer vervolgens de hele wedstrijd onder grote druk maar wat Schothorst ook probeerde het lukte hem niet om de sluwe routinier te verschalken. Het gevecht om de derde plaats ging net als zaterdag tussen Swinkels en Rogier Jongejans maar omdat de eerste spinde pakte de aanvoerder van het Nederlands kampioenschap de derde podiumplaats.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Tim Böhme en Chris Schotanus

480_fford_1_start_0638

Onder een dreigende hemel beginnen de Formule Fords aan hun tweede race van de Wijzonol Trophy. Nils Vestergaard is vanaf pole position duidelijk veel te vroeg weg. Blijkbaar geschrokken van deze actie en om wellicht een drivethrough te ontlopen laat de Deen zich richting de Tarzanbocht terugzakken waardoor de als tweede en vierde vertrokken Michel Florie en Jack Swinkels de leiding overnemen. Florie schiet echter te ver naar buiten waardoor Swinkels als eerste richting de Gerlachbocht verdwijnt. Ook Pieter Schothorst profiteert van de ‘terugzakactie’ van Vestergaard maar de Deen snijdt bij de Tarzanbocht toch naar binnen en lanceert zichzelf zo over het voorwiel van de Geva-piloot. Het betekent ook meteen het einde van de race van Vestergaard die zijn Mygale in de Tarzanbocht moet parkeren. Maar ook verder naar achteren in het veld gebeurt er van alles na een goede start van Romain Desterq en een uitstapje van Bas Schouten.

480_1_startFF

Bij de eerste doorkomst heeft Swinkels de leiding maar wordt op de huid gezeten door Florie, Schothorst (die blijkbaar geen last heeft van de aanvaring met Vestergaard), Rogier Jongejans, Jan Paul van Dongen, Milton Lundstrom, Bas Schouten, Romain Desterq en Arthur van Uitert. In de tweede ronde remt Florie buitenom in de Tarzanbocht Swinkels uit en neemt de leiding terwijl Schothorst en Jongejans de aansluiting houden.

480_fford_1_schothorst_0725

Schothorst is duidelijk de snelste man van het leidende viertal want de McGregor-rijder remt voor de Tarzanbocht zijn teamgenoot uit en dringt meteen aan bij Florie. In de volgende ronde is Florie het volgende slachtoffer van Schothorst want in een fraaie uitremactie pakt de Geva-rijder in deTarzanbocht de leiding. Even lijkt Schothorst afstand te nemen maar Florie laat de slipstream van de leider niet los terwijl Swinkels en Jongejans op minimale afstand volgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet