DTM

DTM: Paul Di Resta pakt pole op Oschersleben

dtm_oschersleben_polesitter_di_resta
Voor Paul Di Resta eigenlijk een ongebruikelijke emotionele uitbarsting na zijn snelste tijd

Audi had zich vast voorgenomen om op Oschersleben te winnen en daarmee de strijd in het DTM-kampioenschap zoveel mogelijk open te houden, maar afgaande op het resultaat van de kwalificatietraining zal de Beierse brigade morgen in de race hard aan de bak moeten om er nog wat van te maken. Weliswaar staan er met Mike Rockenfeller, Timo Scheider, Martin Tomczyk, Mattias Ekström, Oliver Jarvis en Miguel Molina zes Audi-rijders op de plaatsen twee tot en met acht, maar wat telt, is de eerste startrij, en daar staan twee Mercedes-Benz-coureurs: Paul Di Resta en kampioenschapsleider Bruno Spengler. En wetend hoe lastig inhalen op Oschersleben is, wordt dit een lastig verhaal...

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


In de eerste sessie zette Mercedes-Benz-coureur Bruno Spengler met 1:21,468 minuten de snelste rondetijd neer, gevolgd door de vier Audi-rijders Markus Winkelhock, Mike Rockenfeller, Mattias Ekström en Miguel Molina. Voor de beide oud-Formule 1-rijders Ralf Schumacher en David Coulthard, de Chinees CongFu Cheng en Audi-rijdster Katherine Legge was de kwalificatie na de eerste heat al ten einde.

dtm_oschersleben_q_scheider
Timo Scheider, de afgelopen twee jaar winnaar op Oschersleben, start morgen als vierde

Paul Di Resta, winnaar van de afgelopen DTM-race op Brands Hatch, was met 1:20.960 minuten de snelste man in de tweede heat, gevolgd door Scheider, Tomczyk, Rockenfeller, Spengler, Jarvis, Molina en Ekström. Voor Gary Paffett, samen met Spengler en Di Resta één van de drie voornaamste titelkandidaten, verliep de kwalificatie ietwat teleurstellend, want hij was al na de tweede heat klaar en vertrekt morgen slechts als tiende.

Paul Di Resta was ook het snelst in de derde heat met een tijd van 1:20,992 minuten, gevolgd door Scheider, Spengler en Rockenfeller. Van dit viertal, dat in de vierde en laatste heat nogmaals mocht aantreden voor een beslissende snelle ronde, legden Rockenfeller en Di Resta in de derde heat elk twee vliegende ronden af, terwijl Scheider en Spengler beide eenmaal een snel rondje reden en daarmee hun banden enigszins konden sparen.

dtm_oschersleben_rockenfeller
Mike Rockenfeller leverde met zijn 2008-Audi een keurige prestatie

In de vierde heat pakte Di Resta de pole, voor Spengler, Rockenfeller en Scheider. Rockenfeller was daarmee niet alleen voor het eerst in zijn loopbaan de snelste Audi-coureur in een DTM-kwalificatie, maar ook de beste rijder met een 2008-auto.

dtm_1e_drie_q_oschersleben

Uitslag:
1. Paul Di Resta (GBr), AMG Mercedes C-Klasse, 1:21,394
2. Bruno Spengler (Can), AMG Mercedes C-Klasse, 1:21,655
3. Mike Rockenfeller (Dui), Audi A4 DTM, 1:21,836
4. Timo Scheider (Dui), Audi A4 DTM, 1:22,067
5. Martin Tomczyk (Dui), Audi A4 DTM
6. Mattias Ekström (Zwe), Audi A4 DTM
7. Oliver Jarvis (GBr), Audi A4 DTM
8. Miguel Molina (Spa), Audi A4 DTM

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet