Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Korjus wint in Silverstone

Het circuit van Silverstone is dit weekend gastheer van de World Series by Renault. In de Eurocup Formule Renault 2.0 gaat de strijd om het kampioenschap de beslissende fase in. Korjus voert het tussenklassement aan, maar Arthur Pic ligt op de loer met een marginale achterstand.

03110008_339_korjus

In de kwalificatie wist Kevin Korjus met een minimaal verschil de pole position op te eisen. Grote verrassing was echter Carlos Sainz Jr., die dit weekend zijn Formule Renault 2.0 debuut maakt bij het team van Epsilon Euskadi. Dat ging de jonge Spanjaard goed af, want hij legde beslag op de tweede startpositie.

Een andere nieuwkomer in de Eurocup Formule Renault 2.0 is Liroy Stuart. De Nederlander kende echter geen goede kwalificatie, aangezien zijn tijden werden afgenomen nadat hij tijdens een rode vlag situatie de baan opreed. Ook Arthur Pic beleefde een slecht moment toen hij in de beginfase van de kwalificatie van de baan schoot. De Fransman moet hierdoor beide races vanuit het middenveld starten.

Bij de start van de eerste race van het weekend kwam Sainz uitstekend weg en pakte de leiding, met Korjus in zijn kielzog. Even leek het erop dat Korjus de leiding kon overnemen, maar al snel kon Sainz zich los rijden van zijn achtervolgers. In het middenveld had Daniël de Jong een goede start en probeerde zich richting de top 10 te knokken. Dat ging niet eenvoudig, want er waren vele gevechten gaande.

Karl-Oscar Liiv van MP Motorsport en Bart Hylkema lagen op dat moment zevende en achtste. Toen Artur Pic zich met dit gevecht ging bemoeien veranderde deze volgorde aanzienlijk. Pic kwam in aanraking met Hylkema, waarna laatstgenoemde naast de baan kwam en met grote achterstand zijn weg kon vervolgen. Hierna kon Pic een succesvolle inhaalactie plaatsen op Liiv, waardoor de Tech1 rijder doorschoof naar de zesde positie. Het gat naar de koplopers was ondertussen echter flink opgelopen.

In deze kopgroep was er eveneens genoeg actie: terwijl Sainz riant op kop lag, maakte hij een kapitale fout en raakte in een spin. De Spanjaard hield zijn auto knap in het gareel, maar kon niet voorkomen dat Korjus en Tarancon aan hem voorbij schoten. En zo kreeg Korjus de overwinning eenvoudig aangereikt, aangezien er in de slotfase van de wedstrijd geen positiewijzigingen meer plaatsvonden. Daniël de Jong kwam uiteindelijk als elfde over finish, terwijl Liroy Stuart 15e werd.

Uitslag race 1 - Eurocup Formule Renault 2.0
Silverstone – zondag 18 september 2010

1.Kevin Korjus, 14 ronden in 28:26.496
2. Javier Tarancon, op 1.091
3. Carlos Sainz, op 2.340
4. Luciano Bacheta, op 3.438
5. Aaro Vainio, op 4.057
11. Daniël de Jong, op 33.656
15. Liroy Stuart, op 38.231
20. Bart Hylkema, op 1:17.485
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet