Diversen

Div: Autosportseizoen nadert eindfase tijdens Wijzonol Trophy

480_trophy_addie

Op zaterdag 18 en zondag 19 september vindt op Circuit Park Zandvoort de Wijzonol Trophy plaats. Tijdens dit spectaculaire race evenement, waar speciaal de GP-chicane bij gebruikt zal worden, komen alle series uit het Dutch Power Pack in actie. De spanning is om te snijden in de diverse kampioenschappen, want de Wijzonol Trophy is het voorlaatste raceweekend van de Dutch Power Pack kalender. Tevens wordt het publiek op zondag door hoofdsponsor Wijzonol getrakteerd op een fraaie vliegdemonstratie van stuntvlieger Frank Versteegh.

Tekst en foto's: PR

480_trophy_gt4

Een van de hoofdattracties van het raceprogramma is het HTC Dutch GT4 Championship. Deze boeiende raceserie heeft zich ook dit jaar weer geprofileerd als absolute smaakmaker van race evenementen. Na de races op Assen en de Nürburgring keert de ere-divisie van de Nederlandse autosport terug naar Circuit Park Zandvoort. Duncan Huisman leidt het kampioenschap met zijn Ekris BMW M3 GT4. Op slechts enkele punten volgt de HTC Porsche-coureur Phil Bastiaans. Met de krachtmeting op de Nürburgring in het achterhoofd is het echter nog maar de vraag of de winst tijdens de Wijzonol Trophy zal gaan naar een Porsche of een BMW. De Chevrolet Corvette C6 en de Aston Martin GT4 hebben immers ook een goede indruk achtergelaten. Tevens verschijnen, na een bijzonder succesvol debuut, ook de twee Chevrolet Camaro’s aan de start, geprepareerd door Equipe Verschuur.

Bouwverffabrikant Wijzonol is, naast naamgever van het evenement, ook actief met twee Wijzonol-gekleurde bolides in de Dutch Renault Clio Cup. In deze spectaculaire merkencup leidt Sandra van der Sloot met slechts een punt voorsprong op Wijzonol-coureur Addie van de Ven. De Apeldoornse coureur zal echter vol vertrouwen afreizen naar de Zandvoortse racepiste, mede omdat hij bij alle edities van de Wijzonol Trophy op het podium wist te eindigen. De tweede Wijzonol-Clio wordt bestuurd door oud F1-coureur Michael Bleekemolen.

480_trophy_dennis

In de Formido Swift Cup is het de 16-jarige Dennis van de Laar die de Wijzonol kleuren verdedigt. In zijn debuutjaar doet hij dat niet geheel onverdienstelijk, getuige zijn derde positie in het kampioenschap. Leider in de fraaie Suzuki-merkencup is echter Niels Langeveld. Hij scoorde het maximale aantal punten tijdens het vorige raceweekend en heeft een voorsprong van 21 punten op de als tweede geklasseerde Niels Kool. Met 22 punten per race te verdienen, en twee wedstrijden op het programma tijdens de Wijzonol Trophy, ligt de strijd nog geheel open.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet