DTM

NASCAR: DTM-coureur Mattias Ekström maakt indruk op Richmond

Hoewel Audi DTM-coureur Mattias Ekström afgelopen weekend bij zijn ovaldebuut op Richmond als 31e geklasseerd werd, waren veel experts onder de indruk van de prestaties van de Zweed.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Toyota Racing USA

richmond_mattias_1
Kimi Raikkonen flirt weer met de F1, DTM-coureur
Ekström met NASCAR. De transfermarkt komt nu
al in beweging.


DTM-coureur flirt met NASCAR
Hoewel Mattias Dekstro afgelopen weekend als 31e op de korte oval van Richmond werd geklasseerd, maakte hij bij de experts behoorlijk veel indruk. De meeste “vreemdelingen” zoals Montoya en Franchitti hebben eerst de ARCA- of Nationwide-series doorlopen. Het is al een prachtprestatie om je direct bij het debuut op een oval in de NASCAR Sprint Cup te kwalificeren. De Zweed erkende na afloop dat hij de korte oval totaal onderschat had. “Voor mij stond het gelijk aan vier uur lang op topsnelheid racen in het Motodrom Hockenheim” In het Zwitserse Motorsport Aktuell verklaarde de Zweed dat hij twee dagen nodig had om bij te komen.

Teambaas Jay Frye van Red Bull Racing was behoorlijk onder de indruk. Mogelijk zal de Audi DTM rijder dit seizoen nog enkele malen voor het Red Bull Team Toyota uitkomen. Hoewel “Ekki” een waterdicht contract met Audi heeft, houdt hij alle opties open. “Ik heb geleerd om meerdere dingen te doen zodat ik meerdere open deuren heb” liet de Audi-coureur weten.

Red Bull-coureur Brian Vickers verkeert vanwege een bloedprop noodgedwongen in de ziekenboeg en maakt mogelijk begin volgend jaar zijn comeback, hoewel dat nog niet zeker is. Scott Speed heeft een waterdicht contract met Red Bull, maar zijn prestaties zijn benedenmaats. Of Red Bull Team Toyota volgend jaar drie auto’s inzet is nog niet zeker, maar teambaas Jay Frye van Red Bull lijkt behoorlijk onder de indruk van Ekström’s capaciteiten. De transfermarkt lijkt nu al volop in beweging te komen.


richmond_mattias_actie_2
400 ronden op een korte oval is geen gemakkelijke opgave. Ekström deed het
uitstekend. In de voetsporen van Montoya?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet