Sportscars

Sportscars: Ganassi Racing sluit seizoen met rijderstitels in Salt Lake City af

Het team van Chip Ganassi stelde al eerder dit seizoen de teamtitel in de GrandAm-series veilig. Om de rijderstitel te behalen moesten zowel Scott Pruett als Memo Rojas dertig minuten rijden. Op Miller Motorsports Park deden zij meer dan dat. Zij boekten de negende overwinning dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

grandam_salt_lake_city_1
De grid op Salt Lake City. GAINSCO Stallings vestigde in 2007 een record met
zeven overwinningen in één seizoen. Het team van Chip Ganassi verbeterde dit
met negen in 2010.

Record aantal zeges voor Ganassi
Van de 12 GrandAm-wedstrijden wist het team van Chip Ganassi er maar liefst negen te winnen. Ook op Barber Motorsports Park in Salt Lake City was de BMW/Riley van de combinatie Pruett/Rojas dominant. Tijdens de eerste neutralisatieperiode kwam Scott Pruett als eerste uit de pits en versloeg de Ford/Dallara van Max Angelelli en de Chevrolet/Riley van Alex Gurney. In de 89 ronden tellende wedstrijd reed Scott Pruett de laatste 39 ronden op kop. Memo Rojas had voor het team van Ganassi op Barber Motorsports Park zijn vierde pole behaald en nam in de beginfase tweemaal kortstondig de kop. Daarna nam Pruett de BMW/Riley over, en versloeg Alex Gurney uiteindelijk met een miniem verschil van 1.946 seconden.

De inmiddels alweer 50-jarige Scott Pruett: “Het is ongelofelijk. Wat een fantastisch seizoen voor Chip Ganassi Racing, de Indy 500, de Daytona 500, de Brickyard 400 en ons kampioenschap. Bovendien zijn ze nog in de running voor de Indycar-series. Ik ben er trots op om van deze organisatie deel uit te maken. Voor ons was het een fantastisch seizoen hoewel wij niet altijd over de snelste auto beschikten. Het was een droomseizoen.” Voor Pruett was het inmiddels alweer zijn derde GrandAm titel. Chip Ganassi: “Voor de titel behoefden wij vandaag eigenlijk niets te doen, wij moesten alleen maar voor de overwinning gaan, en dat hebben we dan ook gedaan. Het was dan ook een teamprestatie.”

Records voor Ganassi
Voor het team van Chip Ganassi was het de 32e overwinning in de GrandAm-series en voor Scott Pruett was het zijn 31e zege. Met Memo Rojas won Pruett maar liefst 18 wedstrijden. De Ganassi BMW/Lexus reed dit seizoen maar liefst 792 ronden op kop waarvan Pruett er maar liefst 560 voor zijn rekening nam.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet