Supercar Challenge

DSC: Danny van Dongen en Dick Kventnasnky pakken overwinning op Zolder

100911_bovenbalk_race1

Danny van Dongen en Dick Kventnasnky hebben op Circuit Zolder de eerste overwinning voor K1 in de Dutch Supercar Challenge behaald. Tijdens de zaterdagrace waren zij onder andere vader en zoon Van Elk in de Mosler MT900 GT3 en Alex van ’t Hoff en Rick Abresch in de Ferrari F430 GT3 te snel af. Bij de BRL’s ging de overwinning naar Jacky van der Ende, nadat Donny Crevels een drive-through had gekregen voor een te korte pitstop. In de Supersport II-divisie ging de overwinning naar Luc de Cock.

Tekst en foto's: DSC

100911_berry1

Berry van Elk was bij de start van de race goed weg. Bij het doven van de lichten schoot de Mosler-coureur al meteen voorbij aan de Ferrari van Dave Basu. Van Elk kon daarna meteen aansluiten bij de K1 Roadster met Dick Kventnasnky achter het stuur.

Van Elk was snel onderweg en kon na een paar ronden al voorbij gaan aan Kventnasnky. Die kreeg het daarna op zijn beurt aan de stok met Dave Basu, die snelle rondetijden noteerde en de K1 van Kventnasnky flink onder druk kon zetten. Basu slaagde er dan ook in om voorbij te gaan aan de K1, maar de Ferrari-coureur schoot daarna rechtdoor in de kleine chicane waardoor Kventnasnky weer voorbij kon gaan aan Basu.
Berry van Elk had tot aan de pitstops een gat van ruim twintig seconden gecreëerd op zijn achtervolgers. Bij de pitstop gaf Berry van Elk het stuur van de Blueberry Mosler MT900 GT3 over aan zijn vader Dick van Elk, die dit weekend eenmalig de Mosler bestuurt. Van Elk begon dan ook zo goed als onervaren aan zijn stint, want hij had in de kwalificatie met de Mosler pas zijn eerste ronden op droog asfalt gereden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet