Diversen

Div: Commentaar: Provincie Noord Holland, neem eindelijk eens een beslissing over geluidsdagen

Vanochtend kwam het Renault persbericht binnen met de aankondiging dat de Renault Sport Masters op 30 en 31 oktober niet zullen plaats vinden. Ondanks het enthousiasme van deelnemers, de promotor MdH Consultants in samenwerking met Renault Sport en het Circuit Park Zandvoort gaat het evenement niet door vanwege de geluidsproblematiek die al jarenlang het optimaal functioneren van CPZ in de weg staat.

Volgens de Nederlandse wetgeving gaat dit evenement over de 81 decibel grens heen en gaat dus als extra geluidsdag tellen. Aangezien Zandvoort maar vijf van deze dagen heeft en deze al zijn gebruikt voor de F3 Masters en de DTM wordt dit mooie evenement naar een ander circuit verplaatst. The Zandvoort Renault Sport Master is bij wijze van spreken de pilot voor de komende jaren als eventuele het grote broertje de Renault World Series eindelijk Zandvoort gaat aandoen. Renault Sport kennende gaan zij daar een fantastisch evenement van maken waar veel toeschouwers op af zullen komen en waar ondernemend Kennemerland de vruchten van zal plukken. Dit wordt nu helaas uiterst onzeker, omdat niemand weet wat de Provincie Noord Holland (waar nu de beslissing ligt) gaat beslissen of al begonnen is met het opzetten van de procedure tot het verhogen naar 12 geluidsdagen.

Jarenlang heeft Circuit Park Zandvoort politieke strijd gevoerd. De Gemeente Zandvoort is positief tegenover het circuit en de extra geluidsdagen. Ook de bevolking van Zandvoort is in grote meerderheid positief over het circuit volgens een enquête van de Zandvoortse Courant. Ook politiek Den Haag heeft op 28 januari j.l. ingestemd met de 12 geluidsdagen, maar heeft de definitieve beslissing doorgeschoven naar de Provincie Noord-Holland. Sindsdien zijn er nog geen publiekelijke uitspraken gedaan of zaken beslist.

Voor de toekomst van het Circuit en de Nederlandse autosport is het absoluut noodzakelijk dat er nu snel knopen moeten worden doorgehakt door de door ons gekozen vertegenwoordigers. Promotors van de diverse race-evenementen wachten namelijk niet af op de eventuele toekenning en zullen voor 2011 voor andere circuits kiezen. Dan zijn er alleen maar verliezers. Het wordt tijd dat na al het negatieve nieuws vanuit de Provincie (IJsland Bank affaire en corruptie) eindelijk wat positiefs is te horen.

Wordt vervolgd.

Gerrie Hoekstra
Autosport.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet