NASCAR

NASCAR: Klinkende zege voor Denny Hamlin in Richmond

Met zijn 14e zege in de NASCAR Sprint Cup-series verwierf JGR-coureur Denny Hamlin de kop in de puntentelling in de “Chase naar de Cup”. Van de 400 ronden tellende wedstrijd reed Hamlin er maar liefst 251 op kop. Ook Clint Bowyer en Greg Biffle verwierven een plek in de “Chase”

Tekst Willem J. Staat
Foto's: NASCAR
richmond_winnaar_denny_hamlin
Gaat Denny Hamlin Jimmie Johnson van de troon stoten?

Zege voor Denny Hamlin op Richmond
Op Richmond behaalde JGR-Toyota-coureur Denny Hamlin zijn 14e NASCAR-overwinning en zijn zesde zege dit seizoen. Van de 227e tot de 241e ronde moest de wedstrijd wegens regenval tijdelijk met een neutralisatie onderbroken worden. Direct na de herstart stond Hamlin onder druk van zijn teamgenoot Kyle Busch, die als 32e gestart was, onder druk. Maar Busch kwam uiteindelijk te kort. Na zijn zesde seizoenszege blaakte Hamlin van zelfvertrouwen. Hamlin: “Ik geloof dat ik dit seizoen in staat ben om op elk circuit te winnen. Mijn vertrouwen is dan ook enorm groot. Het verschil tussen dit jaar en vorig seizoen, twee zeges en zes zeges. Ik denk dat wij een goede kans hebben.” Teambaas Joe Gibbs bleef er erg nuchter onder. Hij vond Busch nog geen kampioenskandidaat. “Er kan nog van alles gebeuren” klonk het nuchter.

richmond_fire_fighters
Speciaal eerbetoon voor de gasten van Kasey Kahne.

Vanaf de 111e ronde reed Hamlin maar liefst 182 ronden op kop en maakte zijn allerlaatste stop 77 ronden voor het einde. Na de derde en laatste neutralisatie in de 227e ronde besloten alleen Jeff Burton en Jamie McMurray niet naar binnen te gaan. Maar hun strategie pakte verkeerd uit. Hamlin kwam als derde uit de pits gevolgd door Johnson en Bowyer, die de laatste plek in de Top 12 verwierf in de “Chase.” Met zijn zege op Richmond verwierf Hamlin de kop in de puntentelling van de 12 coureurs die zich voor de Chase gekwalificeerd hebben. Juan Pablo Montoya eindigde als zevende en verwierf dit seizoen geen plek in “De Chase”naar de Cup. Hendrick Motorsports-coureur Jimmie Johnson maakt een goede kans om de titel voor de vijfde maal te prolongeren. Jimmie Johnson: “ Aan motivatie zal het zeker niet ontbreken!”

Uitslag
1 14 Denny Hamlin Toyota 400 ronden
2 32 Kyle Busch Toyota 400 ronden
3 11 Jimmie Johnson Chevrolet 400 ronden
4 6 Joey Logano Toyota 400 ronden
5 13 Marcos Ambrose Toyota 400 ronden
6 4 Clint Bowyer Chevrolet 400 ronden
7 2 Juan Pablo Montoya Chevrolet 400 ronden
8 3 A.J. Allmendinger Ford 400 ronden
9 20 Kevin Harvick Chevrolet 400 ronden
10 1 Carl Edwards Ford 400 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet