Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Guerrieri wint tweede race in Hockenheim

De tweede wedstrijd van de Formule Renault 3.5 in Hockenheim is op overtuigende wijze gewonnen door Esteban Guerrieri. De rijder van ISR blijft door het winnen van de race en door de matige resultaten van concurrenten Aleshin en Ricciardo volop meedoen in de strijd om het kampioenschap.

03110807_224_podium

Bij de start van de race komt Guerrieri slecht van zijn plek en ziet hierdoor direct Daniel Zampieri langszij komen. Guerrieri laat het er echter niet bij zitten en al enkele bochten later neemt hij de leiding in de race weer over. Achter het duo volgen Coletti, Aleshin en Ricciardo.

In de ronden die volgen weet Guerrieri zich los te rijden van zijn achtervolgers. Zampieri moet alles geven om Coletti, Aleshin, Ricciardo en Berthon achter zich te houden. Tot aan de verplichte pitstops blijft de volgorde echter ongewijzigd. Berthon is de eerste van de kopgroep die voor zijn stop binnen komt, de rest volgt enige tijd later. Daniel Ricciardo ziet zijn kans op een goede klassering vervliegen wanneer hij een drive-through penalty krijgt omdat hij te hard heeft gereden in de pitsstraat.

Na alle pitstops blijkt dat Guerrieri nog steeds ferm op kop ligt. Zijn voorsprong bedraagt maar liefst 6 seconden ten opzichte van Zampieri. In de slotfase veranderd deze volgorde niet meer en dus scoort Guerrieri zijn vierde zege van het seizoen. Zampieri komt als tweede over de finish, maar wordt later gediskwalificeerd omdat zijn auto onder het minimale gewicht is. Hierdoor wordt Coletti als tweede geklasseerd en Berthon als derde.

Met nog 2 meetings en 4 races te gaan voert Mikhail Aleshin het tussenklassement aan met 111 punten, gevolgd door Ricciardo met 101 punten en Guerrieri met 85 punten.

De volgende ronde van de Formule Renault 3.5 wordt verreden tijdens de World Series by Renault op het circuit van Silverstone op 18 en 19 september.

Uitslag race 2 - Formule Renault 3.5
Hockenheim – zondag 5 september 2010

1. Esteban Guerrieri, 31 ronden in 46:47.925
2.. Stefano Coletti, op 5.891
3. Nathanael Berthon, op 11.112
4. Mikhail Aleshin, op 13.905
5. Jean Eric Vergne, op 14.436
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet