WTCC

WTCC: BMW-dubbelzege in tweede race Oschersleben

Oschersleben staat in het WTCC van oudsher bekend als een BMW-circuit, en dat bleek ook vandaag weer door de dominante dubbelzege van Andy Priaulx en Augusto Farfus. Onder het toeziend oog van BMW-sportdirecteur dr. Mario Theissen zorgde het duo van het RBM-fabrieksteam voor een galavoorstelling in de tweede wedstrijd van de dag. Met zijn zesde overwinning van het seizoen en zijn vijfde in een tweede wedstrijd benaderde Priaulx kampioenschapsleider Yvan Muller, die derde werd, tot op 13 punten. Tom Coronel eindigde als vijfde en scoorde daarmee opnieuw flink punten.

Tekst: René de Boer

Priaulx pakt vanaf de tweede rij de leiding voor Michelisz, Nykjaer, Farfus. Monteiro strijdt met Farfus en passeert de Braziliaan. Coronel komt slecht weg en is achtste. Aan het einde van de eerste ronde schiet Bennani in de grindbak, voor hem is de race ten einde. Muller zet Farfus onder druk in de strijd om de vijfde plaats, Coronel is zevende voor Poulsen als beste Independent en Menu, die twee plaatsen verloren heeft. In de derde ronde raakt Hernandez van de baan.

Achter Priaulx strijden SEAT-rijders Michelisz, Nykjaer en Monteiro om de tweede plaats. Nykjaer gaat in de vierde ronde wijd en verliest daardoor zijn derde plaats aan Monteiro, na te zijn aangetikt door de Portugees. Een halve ronde later passeren ook Farfus en Muller Nykjaer, aan wiens auto er iets aanloopt. In ronde zes raakt Michelisz naast de baan in een duel met Monteiro en valt daarmee terug achter Coronel. Monteiro krijgt een drive-through.

Priaulx blijft halverwege de race aan de leiding, gevolgd door de bestrafte Monteiro, Farfus, Muller, Nykjaer, Coronel, Poulsen, Menu en Michelisz. Vanaf de negende ronde is er een spannende strijd aan de gang tussen Michelisz, Huff, Tarquini en Gené om de plaatsen zeven tot en met tien, waarbij Michelisz de meeste klappen krijgt.

Priaulx rijdt zonder problemen zijn ronden en stelt uiteindelijk de 51e WTCC-racezege voor BMW sinds de heropleving van de serie in 2005 veilig. Farfus completeert de dubbelzege voor het Beierse merk, gevolgd door Muller, Nykjaer, Coronel, Poulsen, Huff en Menu, die in de laatste ronde nog van plaats wisselden. Poulsen is daarmee opnieuw winnaar bij de Independents.

Uitslag:
1. Andy Priaulx (GBr), BMW 320si, 14 r. in 22:51,499 (gem. 135,82 km/u)
2. Augusto Farfus (Bra), BMW 320si, op 2,729
3. Yvan Muller (Fra), Chevrolet Cruze, op 8,740
4. Michel Nykjaer (Den), SEAT Leon TDI, op 10,304
5. Tom Coronel (Ned), SEAT Leon TDI, op 10,982
6. Kristian Poulsen (Den), SEAT Leon TDI, op 11,989
7. Rob Huff (GBr), Chevrolet Cruze, op 16,691
8. Alain Menu (Zwi), Chevrolet Cruze, op 17,243

Stand na 16 van 22 races:
1. Yvan Muller, 229 punten
2. Andy Priaulx, 216
3. Gabriele Tarquini, 196
4. Rob Huff, 173
5. Alain Menu en Augusto Farfus, elk 145
7. Tom Coronel en Tiago Monteiro, elk 123

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet