Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Korjus op titelkoers in Hockenheim

Kevin Korjus heeft in Hockenheim goede zaken gedaan voor wat betreft de strijd om het kampioenschap in de Eurocup Formule Renault 2.0. De Est leidde het tussenklassement reeds voor aanvang van de race meeting. Met twee poles en eveneens twee zeges als resultaat op de Duitse piste, heeft Korjus verder afstand genomen ten opzichte van zijn directe concurrenten.

03110807_430_podium

Ook bij de start van de tweede race van het weekend ging Korjus als leider de eerste bocht in. Net als gisteren was Aaro Vainio de enige die hem bij kon benen. In de openingsfase profiteerden Vainio en Korjus van enkele schermutselingen achter hen, waardoor ze beiden een marge op hun achtervolgers hadden.

Halverwege de race kwamen Weckstrom en Honkavuori met elkaar in aanraking. Weckstrom probeerde een slipstream bij zijn teamgenoot mee te pakken, maar raakte hem waardoor beide rijders hun race in het grind zagen eindigen. Ondertussen was Daniël de Jong weer bezig aan een puike inhaalrace. Ook deze manche moest hij van de laatste positie starten. Een sterke inhaalrace bracht hem echter al snel in de top 10.

Tegen het einde van de wedstrijd werd het voorin het veld nog spannend. Vainio voerde de druk op bij Korjus en plaatste twee gedurfde inhaalacties. Korjus kon deze met moeite afslaan, behield zijn leidende positie en kwam na 17 ronden als winnaar over de finish. Bart Hylkema werd uiteindelijk zevende, terwijl Daniël de Jong als achtste over de finish kwam.

De volgende ronde van de Eurocup Formule Renault 2.0 wordt verreden tijdens de World Series by Renault op het circuit van Silverstone op 18 en 19 september.

Uitslag race 2 - Eurocup Formule Renault 2.0
Hockenheim – zondag 5 september 2010
1.Kevin Korjus, 17 ronden in 28:17.240
2.Aaro Vainio, op 0.466
3.Arthur Pic, op 7.624
4.Javier Tarancon, op 9.322
5.Luciano Bacheta, op 10.651
7. Bart Hylkema, op 19.457
8. Daniël de Jong, op 35.122
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet