WTCC

WTCC: Menu scoort eerste seizoenszege op Oschersleben

Op het circuit van Oschersleben, normaalgesproken absoluut BMW-territorium, heeft Chevrolet-rijder Alain Menu zijn eerste WTCC-overwinning van het seizoen behaald. Augusto Farfus eindigde als tweede, voor Yvan Muller. Tom Coronel kwam als vierde over de eindstreep en scoorde daarmee opnieuw goed.

Tekst: René de Boer


Farfus wordt na de vliegende start door Huff aangeduwd. Tarquini krijgt een tik en is weg. Huff leidt voor Menu, Coronel, Farfus, Nykjaer en Muller. Nykjaer heeft het met Muller aan de stok en verliest een plaats. Ook O’Young belandt in de grindbak. In de derde ronde parkeert Tarquini zijn zwaar beschadigde auto langs de baan op een volstrekt ongelukkige positie. Coronel komt steeds meer onder druk van Farfus. Priaulx is ondertussen keurig achtste en is daarmee op weg naar de pole voor race twee.

In de vijfde ronde krijgt Rob Huff een drive-through voor zijn actie tegen Farfus, terwijl Farfus Coronel inhaalt en daarmee derde is. Taniguchi krijgt en tik van Romanov en valt uit met een kapotte liker voorwielophanging. Coronel voelt de hete adem van Muller in de nek, in de zevende ronde wordt hij door de Fransman ingehaald. Halverwege de race leidt Huff – die nog moet binnenkomen – voor Menu, Farfus, Muller, Coronel, Monteiro, Priaulx, Nykjaer en Michelisz. Sergio Hernandez is de best geklasseerde privérijder op de tiende plaats, maar heeft zijn handen vol aan zijn Deense BMW-merkgenoot Kristian Poulsen, die met een oude, en daarmee 65 kilo lichtere, versie van de 320si rijdt.

In de tiende ronde remt Poulsen Hernandez voor de eerste bocht uit en neemt daarmee de tiende plaats en de leiding bij de Independents over. Huff heeft ondertussen de zwarte vlag te pakken, omdat hij nog steeds niet is binnengekomen voor zijn drive-through. Aan het einde van de elfde ronde rijdt Huff de pitstraat in, maar duidelijk te laat. Daarmee heeft Menu de leiding in handen, voor Farfus, Muller en Coronel.

Zo blijft de volgorde tot aan het vallen van de finishvlag: Menu wint voor Farfus, Muller, Coronel, Monteiro, Priaulx, Nykjaer en Michelisz. Poulsen is beste privérijder op de negende plaats, voor Hernandez.

Uitslag:
1. Alain Menu (Zwi), Chevrolet Cruze, 14 r. in 22:50,427 (gem. 135,92 km/u)
2. Augusto Farfus (Bra), BMW 320si, op 0,491
3. Yvan Muller (Fra), Chevrolet Cruze, op 4,738
4. Tom Coronel (Ned), SEAT Leon TDI, op 6,835
5. Tiago Monteiro (Por), SEAT Leon TDI, op 7,428
6. Andy Priaulx (GBr), BMW 320si, op 7,845
7. Michel Nykjaer (Den), SEAT Leon TDI, op 13,063
8. Norbert Michelisz (Hon), SEAT Leon TDI, op 16,187

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet