Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Ricciardo doet goede zaken in Hockenheim

Daniel Ricciardo heeft de eerste Formule Renault 3.5 race op het circuit van Hockenheim op zijn naam geschreven. De Red Bull rijder mocht vanaf de pole position vertrekken en domineerde van start tot finish.

03110807_163_podium

Ricciardo profiteerde bij aanvang van de eerste manche van het weekend optimaal van zijn pole position en ging als leider de eerste bocht in. Leider in het kampioenschap Mikhail Aleshin had een mindere start; de Rus blokkeerde zijn wielen in de eerste bocht en verloor direct enkele posities. Niet veel later raakten Pentus, Salaquarda, Charouz en Panciatici betrokken bij een crash. Charouz en Panciatici konden hun weg in de achterhoede vervolgen, maar Pentus en Salaquarda moesten in de pits opgeven.

Er volgde een korte safety car situatie, zodat de baan opgeruimd kon worden. Bij de herstart van de wedstrijd behield Ricciardo zijn leidende positie, met achter hem Guerrieri en Lancaster. Er ontstond een mooi gevecht tussen deze drie rijders, maar doordat Lancaster dusdanig het gevecht met Guerrieri aanging, kon Ricciardo profiteren en iets weglopen ten opzichte van zijn achtervolgers.

Mikhail Aleshin kende ondertussen een lastige race. Rijdend op de vijfde positie moest hij alles op alles zetten om Greg Mansell en Stefano Coletti van zich af te houden. Ondertussen had Guerrieri zich ontdaan van Jon Lancaster en liep snel in op leider Ricciardo. De race bleek echter te kort om nog een serieus gevecht aan te gaan en dus won Ricciardo na 30 ronden.

Uitslag race 1 - Formule Renault 3.5
Hockenheim – zaterdag 4 september 2010
1. Daniel Ricciardo, 30 ronden in 46:47.111
2. Esteban Guerrieri, op 2.917
3. Jon Lancaster, op 12.515
4. Daniel Zampieri, op 15.116
5. Mikhail Aleshin, op 19.291
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet