Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Kevin Korjus wint in Hockenheim

Kevin Korjus heeft de eerste Eurocup Formule Renault 2.0 race op het circuit van Hockenheim op zijn naam geschreven. De Est pakte eerder op de zaterdag zijn allereerste pole position van het seizoen en leidde vervolgens de race van start tot finish.

korjus

Bij de start kwam Korjus uitstekend van zijn plek. Achter hem reed Vainio op de tweede plek, terwijl Arthur Pic de derde positie overnam van Bart Hylkema. Laatstgenoemde had het lastig in de openingsfase van de wedstrijd, moest nog 3 posities toegeven en vervolgde zijn weg op de zevende positie. Daniël de Jong begon aan een opmars naar voren, vanwege het feit dat hij de race vanaf de laatste startpositie moest aanvangen.

In de ronden die volgden leek het erop dat Vainio de druk bij Korjus verder opvoerde. De jonge Fin plaatste enkele inhaalpogingen, maar tot een echt serieuze actie kwam het niet. Achter hen was er eveneens een fel duel gaande om de derde plaats. Arthur Pic en nieuwkomer Javier Tarancon vochten de hele wedstrijd om de laatste podiumplaats; een gevecht dat Pic uiteindelijk zou winnen.

Tegen het einde van de, verder weinig enerverende, wedstrijd was de strijd om de leiding nog steeds volop gaande. Toch kreeg Korjus beetje bij beetje de overhand en sloeg een klein gat naar Vainio. Na 17 ronden kwam Korjus dan ook als winnaar over de finish, met 1.2 seconde voorsprong op Vainio. Pic werd derde en verloor dus de nodige punten ten opzichte van klassementsaanvoerder Korjus in de strijd om het kampioenschap.

Uitslag race 1 - Eurocup Formule Renault 2.0
Hockenheim – zaterdag 4 september 2010

1.Kevin Korjus, 17 ronden in 28:18.762
2.Aaro Vainio, op 1.289
3.Arthur Pic, op 3.457
4.Javier Tarancon, op 6.565
5.Miki Weckstrom, op 7.768
7. Bart Hylkema, op 10.896
14. Daniël de Jong, op 26.203
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet