Diversen

Div: Sport kort: Volop titelkansen in Formula BMW voor Robin Frijns na winst op Spa-Francorchamps

480_fbmw_frijns_kwal

Tijdens het voorlaatste weekend van het Formula BMW Europe Kampioenschap heeft de 19-jarige Robin Frijns op het Grand Prix circuit van Spa-Francorchamps een tweede en eerste plaats behaald. Daarmee heeft hij zicht op het behalen van het kampioenschap in de klasse waarin hij vorig seizoen het rookie-kampioenschap behaalde en een derde plaats in het overall-klassement.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: PR en archief


In de eerste race startte Frijns vanaf een achtste positie. Reden van deze iets mindere kwalificatie was een penalty die hij kreeg voor het neerzetten van zijn snelste tijd onder gele vlag. Toch slaagde de jonge Limburger erin om als tweede te finishen, één plaats voor zijn grootste concurrent Jack Harvey. Met dit resultaat liep hij 4 punten op hem in.

In de tweede race startte Frijns vanaf een vijfde plaats. Hij kwam in Les Combes in aanraking met Carlos Sainz jr en viel hierdoor terug tot achter Jack Harvey op een vierde positie. Toch slaagde hij erin iedereen in te halen en met een geweldige inhaalmanoeuvre in de voorlaatste ronde wist hij de welverdiende zege te behalen.
Over twee weken worden op Monza de twee laatste races gereden en zal de kampioen van 2010 bekend zijn.

480_brits_ff_snetterton

Brits Formule Ford: Dubbelzege voor Scott Pye op Snetterton

Australiër Scott Pye is de grote winnaar geworden van de Formuel Ford races op het circuit van Snetterton. Hij won beide races en is de klassementsleider Scott Malvern nu tot op ‘slechts’ 25 punten genaderd. Omdat de Brtten werken met een aantal ‘schrap scores’ is het verschil zelfs heel anders, dan gaat Pye aan de leiding met drie punten voorsprong en nog acht races op de kalender.
De Britse Formule Ford-coureurs hebben weinig tijd om bij te komen van hun avonturen op Snetteron. Komend weekend rijden zij tijdens het DTM evenement samen met de F3 Euroseries op Brands Hatch al hun volgende races.

480_brits_f3_snetterton

Brits Formule 3: Brazilianen heersen op Snetterton

Zowel de eerste als de tweede race in het Britse Formule 3 kampioenschap is gewonnen door een Braziliaan. In de eerste race was Gabriel Dias de sterkste en in de tweede race bleek Adrian Buzaid niet te kloppen. Met een tweede plaats in de eerste race was Buzaid toch de man op Snetterton.

De kersverse Brits Formula 3 kampioen Jean-Eric Vergne koos in race 1 voor slicks en dat bleek een slechte keuze. In race twee maakte hij zijn misser van race 1 echter goed door als tweede over de meet te komen.

480_british_gt_snetterton

British GT: Eerste seizoenszege voor Dan Brown

Dan Brown en Tom Ferrier hebben op Snetterton hun eerste zege van het seizoen in het Brits GT kampioenschap behaald. Zij reden hun Ferrari 430 Scuderia als eerste onder de vlag door.
In de GT4-klasse was de Ginetta van de broers Benji en Freddie Hetherington de sterkst. De Ginetta deed het hier, net als in race 2 op de Nürburgring, erg goed, want zij claimden het gehele podium.

Brown en Ferrier vormden een gelegenheidsduo, omdat Chris HYman, de vaste partner van Dan Brown, in verband met zijn werk verstek moest laten gaan. Zijn 18-jarige vervanger bleek echter uit het juiste race-hout gesneden en bracht het team de eerste zege.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet