Diversen

Div: Formula Palmer Audi : Uitstekend optreden Melroy Heemskerk op Rockingham

480_melroy_fpa_rock

Melroy Heemskerk heeft tijdens het vierde Formula Palmer Audi weekend van het seizoen uitstekend gepresteerd. Op de, voor hem, onbekende baan van Rockingham kwam de snelle Nederlander tot een vierde en vijfde plek waarmee hij zijn derde positie in het kampioenschap verstevigde en zelfs wat inliep op de leider in de titelrace.

Tekst en foto: PR

Tijdens de testsessies, verreden op vrijdag, was al duidelijk geworden dat de verschillen op het jongste Engelse circuit extreme klein waren. Maarliefst elf auto’s bleven in de twee sessies binnen een seconde waardoor de kwalificatie onmogelijk te voorspellen zou zijn.

In die kwalificatie presteerde Heemskerk uitstekend, reed 1.17.1 en bleef ondanks zijn gebrek aan baankennis binnen drie tiende van de snelste man in het veld, Jose Alonso LIste. Doordat het veld zo ontzettend dicht op elkaar zat betekende dit echter wel dat Heemskerk zichzelf pas op de zevende stek terugvond. Tevreden was de Hoofddorper daar niet mee, maar veel meer zat er op dat moment niet in.

De eerste wedstrijd begon nerveus met achttal coureurs die in de eerste rondes vochten om de eerste posities. Heemskerk had een goede start en begon meteen met een opmars naar voren. Een van de eerste coureurs die eraan moest geloven was Maxime Jousse, de leider in het kampioenschap die tot nu toe heeft gedomineerd. Met een prachtige inhaalactie ontdeed Heemskerk zich van de Fransman waarna hij koers zette richting Beltoise en de slecht gestarte Alonso Liste. Beide mannen probeerden te verdedigen maar zagen de oranje-witte Formula Palmer Audi toch voorbij komen. Even leek het erop alsof ook plek drie nog binnen het bereik zou komen maar daarvoor was de wedstrijd te kort zodat Heemskerk genoegen moest nemen met een sterke en felbevochten vierde plek.

De tweede wedstrijd werd opnieuw een bijzonder fraaie, vooral voor een sterk gestarte Melroy Heemskerk. Voor de laatste race had de 22-jarige coureur namelijk downforce van de auto af laten halen waardoor de topsnelheid op het oval-gedeelte van Rockingham verbeterde maar het overleven zou worden op het “infield”.

Bij het vertrek was Heemskerk uitstekend weg en wist hij na het oval gedeelte Maxime Jousse te verrassen. Nadat de Duitser Storz werd ingerekend ontstond een titanenstrijd tussen Jousse en Heemskerk waarbij de Fransman het continue probeerde maar tot zijn ongenoegen moest toezien hoe de auto van Heemskerk wegliep op de oval. Dat tijdens het gevecht de nummers 1 en 3 van het kampioenschap supersnelle tijden noteerde gaf alleen maar meer glans aan de strijd om de vijfde plek in de wedstrijd. Het was een strijd die uiteindelijk gewonnen werd door Heemskerk, amper een wagenlengte voor Jousse.
Met Jose Alonso LIste als winnaar betekent dat Heemskerk wel derde plek in het kampioenschap moest inruilen voor de vierde maar dat hij tevens wel is ingelopen op Jousse, die al sinds de eerste wedstrijd van het seizoen aan de leiding gaat van het kampioenschap.

De volgende ronde in het Formula Palmer Audi kampioenschap wordt verreden 25 en 26 september op de GP baan van Brands Hatch.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet