Dutch GT4

Dutch GT4: Ekris Motorsport klasse apart op de Nürburgring (lang)

Duncan Huisman kwam als klassementsleider in het HTC Dutch GT4 op de Nürburgring aan. Desondanks kreeg de BMW M3 GT4 voorafgaande aan de races op het Duitse Formule 1-circuit een technische upgrade en mochten de BMW-motoren 300 toeren meer draaien. Een beslissing die niet iedereen begreep, om het eufemistisch uit te drukken.

bppl8380

Huisman en zijn teamgenoot Ricardo van der Ende, beiden uitkomend voor Ekris Motorsport, haalden de volle buit binnen. Ze wonnen allebei hun race en dat was uiteraard vooral voor Duncan goed nieuws. Hij bouwde zijn voorsprong in de tussenstand verder uit.
Naast de rijders die we gewend zijn om op het ereschavot te zien (Christiaan Frankenhout, Danny van Dongen, Phil Bastiaans) zagen we een ‘nieuw’ gezicht.

BPPL7094

Melvin de Groot werd fraai tweede in de Aevitae Bleekemolen Racing BMW M3 GT4 en behaalde daarmee de eerste podiumplek voor zijn team in het HTC Dutch GT4.

_BFO2773

Tot slot een woord van waardering voor Equipe Verschuur. Het team maakte zonder meer indruk met een sterk optreden van de kersverse Chevrolet Camaro.

Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Tim Böhme

De vijfde ronde van het HTC Dutch GT4 werd verreden in het bijprogramma van het FIA GT1 World Championship op de Nürburgring. Het Nederlandse veld reed samen met de GT4 European Cup. Dat resulteerde in een startveld van ruim 30 auto’s, waarvan zestien deelnemers aan onze nationale topklasse.

BPPL7241

Ondanks de komst (eindelijk) van de beide Camaro’s van Equipe Verschuur, bleef het veld dus op zestien auto’s steken. We misten de beide Mustangs, een Porsche 997 GT4 uit de stal van André van Hoof en een Ginetta G50 van Match Racing.

_BFO2840

Voor Christiaan Frankenhout was het een druk weekend. Naast zijn race in het HTC Dutch GT4 kwam hij ook uit in de ADAC GT Masters. Samen met Bernd Herndlhofer (wie kent ‘m niet) deelde hij een Audi R8 LMS van Team Rosberg.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet